Ръководител на проект в пристанището Босасо, намиращо се в полуавномната

...
Ръководител на проект в пристанището Босасо, намиращо се в полуавномната
Коментари Харесай

В Сомалия застреляха ръководител на строителен проект

Ръководител на план в пристанището Босасо, намиращо се в полуавномната област Пунтленд на Сомалия, е бил убит. Това оповестиха локални представители на силите за сигурност. Отговорност за офанзивата пое джихадистката формация Ас-Шабаб.
" Въоръжен мъж стреля и умъртви Пол Антъни Формоза, който беше началник на строителния план за DP World. Той е бил погубен в пристанището и силите за сигурност са простреляли килъра на място ", съобщи пред Агенция Франс Прес Мохамед Дахир, съобщи БГНЕС.
Формоза, малтийски жител, беше управител в Босасо за P&O Ports, дъщерно сдружение на основаната в Дубай DP World. Според неговия профил в LinkedIn, той е заемал поста от август 2017 година.
Свидетелят на случая Абдукадир Уехелие сподели, че е чул няколко изстрела, идващи от вътрешността на пристанището, и по-късно видял тялото на бял мъж да бъде вкарвано в кола за спешна помощ.
Ас-Шабаб пое отговорността за убийството в изказване.
" Атаката е част от по-широки интервенции, ориентирани против наемни компании, които ограбват сомалийските запаси ", се споделя в позицията на джихадистите.
Дъщерното сдружение на DP World през 2017 година подписа 30-годишен контракт за концесия за ръководство и развиване на пристанището, стратегически ситуиран в Аденския залив, сред Червено море и Индийския океан, на повече от 1300 км северно от Могадишу.
Базираната в Дубай компания влезе в търкания с Могадишу, защото взе участие в развиването на пристанища в Бербера, в отделилата се от Сомалия Сомалиленд – независимостта ѝ не е приета – и в Пунтленд.
От 1991 година, когато беше свален режимът на президента Сиад Баре, в Сомалия няма централна власт и страната е в безпорядък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР