, ръководител на престъпна група, заподозряна в няколко брутални убийства,

...
, ръководител на престъпна група, заподозряна в няколко брутални убийства,
Коментари Харесай

Сръбски престъпен бос с разкрития за близки връзки с Вучич и обкръжението му

, началник на незаконна група, обвинена в няколко брутални убийства, изнудване, похищение и трафик на опиати, описа на чуване в прокуратурата за хипотетичната си връзка със сръбския президент и други хора от върха на Сръбската прогресивна партия.

По думите му Вучич и неговите сътрудници са го молили за редица услуги - да управляват трибуните на Партизан да не скандират против президента, да сплашват уредниците на митинги против държавното управление, да обезпечат мир на Парада на гордостта и други ", написа в протокола от разпита на Беливук, получен от KRIK.

В началото на август се чака прокуратурата да внесе обвинителен акт против Велко Беливук, прочут още като Веля Неволя, водачът на незаконната група " Принципи ", работила в границите на черногорския Кавачки клан. Кланът Беливук се счита за един от най-бруталните в района. Освен, че е обвинен в жестоки убийства, изтезания и търговия с опиати, счита се, че той има връзки с полицията и политиците.

„ Реших да опиша всичко за връзките си с президента на Сърбия Александър Вучич, министъра на полицията Александър Вулин, братът на Вучич, другари, кумове и всички други политици, които са ни молили за услуги, а в този момент се преструват, че не се познаваме и си мият ръцете с нас ", сподели Беливук на прокурора.

По думите му той се е виждал с Вучич персонално няколко пъти.

Беливук заплаши също да опише още детайлности в бъдеще, " в случай че избрани хора не се опомнят ".

Съветникът на президента по медиите Сузана Василевич отхвърли коментар по изказванията на Беливук. Коментар е отхвърлен и от останалите упоменати от него политически лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР