Ръководените от кюрдите власти в Североизточна Сирия обявиха обща мобилизация

...
Ръководените от кюрдите власти в Североизточна Сирия обявиха обща мобилизация
Коментари Харесай

В очакване на турската офанзива: Кюрдските власти обявиха обща мобилизация

Ръководените от кюрдите управляващи в Североизточна Сирия оповестиха обща готовност по продължение на границата с Турция, до момента в който Анкара струпва войски в региона преди идно навлизане, съобщи АП, представена от " Дарик ".

``
реклама

Местните управляващи, известни като Автономна администрация на Северна и Източна Сирия, оповестиха: „ Призоваваме хората от всички етноси да се изтеглят към региони покрай границата с Турция за дейности на опозиция в внимателен исторически миг “.

Кюрдските управляващи приканиха и интернационалната общественост да бъде на висотата на отговорностите си, защото „ нашият народ може да бъде сполетян от филантропична злополука “ в Североизточна Сирия.

Турция се готви за нахлуване против кюрдските бойци в Сирия, които Анкара счита за терористи, свързани с кюрдски метежи в Турция. В неделя президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ненадейно разгласи, че американските войски ще се изтеглят преди турското навлизане - смяна в политиката на Съединени американски щати, които по този метод изоставят сирийските кюрди, отдавнашни американски съдружници в битката против групировката „ Ислямска страна “.
През последните дни Белият дом прави противоречащи си заявления, съобщи Агенция Франс Прес. Съединени американски щати дадоха начало на отдръпване на американските войски от избрани гранични региони, които може да бъдат цел при турската атака. Същевременно обаче, поради възмущението на интернационалната сцена и в личния му лагер, американският президент промени изявленията си по тематиката, твърдейки, че не е „ изоставил “ кюрдите.

Според турския ежедневник „ Хюриет “, турският общоприет щаб чака да приключи изтеглянето на американските сили, с цел да стартира офанзивата.

Турция планува първоначално да поеме контрола върху територия по продължение на границата с дължина 120 км и дълбочина към 30 км, написа „ Хюриет “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: