Ръководенето на екип е предизвикателство, което има своите плюсове и

...
Ръководенето на екип е предизвикателство, което има своите плюсове и
Коментари Харесай

4 проблема, които измъчват дори и най-добрите екипи

Ръководенето на екип е предизвикателство, което има своите плюсове и минуси. Може да разполагате с екип от надарени и работливи хора, които непрестанно ви въодушевяват и ви оказват помощ да продължите развиването на вашия бизнес, само че това не значи, че няма да имате тежки дни, които ще слагат на тестване вашите управнически умения. Работата ви като водач е да разбирате потребностите и желанията на членовете на вашия екип и да им помагате да преодолеят всички проблеми, които могат да зародят в процеса на работа.

Това са 4 постоянно срещани казуса, които засягат даже най-хубавите екипи.

1. Изобилие от предмети и събития, които отвличат вниманието на чиновниците

Напоследък приказвам с от ден на ден и повече изпълнителни шефове, които ми споделят, че най-големият проблем, който забавя реализацията на техните планове, не са споровете на работното място, а честата загуба на внимание и централизация от страна на чиновниците. Не може да се отхвърли, че хората през днешния ден са изправени пред такова обилие от предмети и събития, отвличащи тяхното внимание, което няма аналог в човешката история. Независимо дали става въпрос за непрестанния поток от позвънявания, имейли и вести или за честото разглеждане на постове в обществените мрежи, през днешния ден съществуват доста неща, които могат да разсеят даже най-трудолюбивите чиновници.

„ Тези фактори основават една самобитна недоразвитост на продуктивността. Няма по какъв начин да свършите качествена работа в сходна среда. Най-добрите членове на екипа са тези, които могат да се абстрахират от нещата, които ги разсейват, и да свършат огромна част от работата си, преди вниманието им да бъде привлечено от нещо различен. Всичко това обаче изисква голяма централизация. “, споделя Лиз Пиърс, основен изпълнителен шеф на LiquidPlanner.

Пиърс предлага да отделяте най-малко два часа дневно, в които да изключвате всички вести и да не поглеждате обществените мрежи. Опитайте в същото време да анализирате постигнатото денем и това, което ви остава да свършите, с цел да си върнете фокуса върху значимите неща.

2. Разединение в екипа

Здравословното многообразие от отзиви и хрумвания е потребно за напредъка на компанията, само че на моменти може да сътвори съществени спорове във вашия екип и да го раздели на лагери. Разрешаването на проблеми на спорове сред членовете на екипа може да бъде същинско предизвикателство, защото другите хора реагират по друг метод на всяка обстановка. Независимо дали става въпрос за намиране на решение на някакъв потребителски проблем или просто за температурата в офиса, следвайте тези три стъпки, с цел да се справите с спора в екипа.

Признайте, че спорът съществува - Най-лошото нещо, което може да извършите, когато в екипа ви възникне спор, е да се преструвате, че той не съществува. Няма по какъв начин да разрешите един спор, преди да признаете, че има подобен. Дискутирайте резултата, който спора има върху вашия екип и насърчете всички негови членове да дадат оферти за неговото разрешаване.

Анализирайте обстановката – След като стигнете до решение, което се приема от всички, идната стъпка е да разберете повода, която е довела до спора. Тук е значимо да позволите на членовете на екипа да изразят своите мисли и усеща и да опитате да разберете позицията на всеки чиновник. В взаимозависимост от мащаба на спора, може да бъде потребно да разделите екипа на дребни групи, с които да обсъдите казуса. Когато изложите намерено всички обстоятелства, догатки и позиции, хората ще бъдат по-склонни да не помнят за прочувствените си пристрастия и да прегледат обстановката по справедлив метод.

Стигнете до съглашение – След като целият екип схваща по-добре претекстовете на обособените членове, всички би трябвало да решат какви дейности да подхващат. Като вземете поради изложените обстоятелства и оферти, вие и вашият екип ще можете по-лесно да постигнете съглашение, което да устройва всички.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР