Ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа мисия в София отново показа

...
Ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа мисия в София отново показа
Коментари Харесай

Руското посолство се изгаври с Апостола: „Честит рожден ден на Васил Левски, скъпи приятели!“

Ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа задача в София още веднъж сподели цялостна некомпетентност и неначетеност или просто прокара следващата си хибридка. На стената си във фейсбук задачата разгласи гръмко през вчерашния ден, че честитят рождения ден на Апостола, все едно се отнася за жив човек, с който си другаруват от години. Традицията и признатият жанр е да се написа „ 185 години от рождението на Васил Левски “. В България няма традиция да се честити какво и да е на мъртъвци, а това е несъвместимо и с православната религия. Но след изгонването на 70 дипломати и чиновници от задачата, там напълно са го закъсали от към фрагменти, не че и преди този момент грамотността им беше на по-високо равнище. Но в случай че гафа не е от неначетеност, то е от преднамереност, да се подиграе и иронизира най-светия наследник на България, още повече като се има в поради, че с цел да увисне на бесилото пред Високата врата.

Не по-малко обидно е, че посолство дели народа ни, отправяйки посланието многозначително единствено към приятелите им, евентуално русофили, русороби и путинофили. А Левски е на всички българи и не може да бъде делен поради нечии имперски ползи, още по-малко пък поради съветски.

Паметта към Левски няма потребност от сходни необразовани послания. Ако Русия желае да направи нещо положително в негова памет то е да разсекрети архивите към обесването му, тъй като историческата истина би трябвало да се знае, а не митовете за дядо Иван и някакви братушки.

 rusko_posolstvo_levski.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР