Ръководената от Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

...
Ръководената от Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България
Коментари Харесай

КРИБ с остра позиция срещу Бобокови |

Ръководената от Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) излезе с остра позиция против фирмите на предприемачите братя Бобокови, които напуснаха организацията.

Преди ден от фамилния холдинг разпространиха следното изказване на Пламен Бобоков на заседанито на КРИБ в сряда:

" КРИБ няма нищо общо с това, което беше. И от дълго време към този момент няма нищо общо с " гласа на българския бизнес ". Цялото това гробно безмълвие на фона на всичко протичащо се с българския бизнес през днешния ден, откритите офанзиви против обществени и непублични компании и репресиите против предприемачи от разнообразни равнища, в ослепителен контрастност с истеричните апели от страна на организацията за поддръжка и признателност към държавното управление по всевъзможни вероятни мотиви, трансформира КРИБ в елементарна казионна организация " на повикване ". Превземането на КРИБ е единствено част от проекта за завладяване на цялата страна и очевидно дотук съумява. "

Днешната позиция на КРИБ дефинира напускането на компаниите на Бобокови като " театрално-водевилно ". От организацията уночняват, че при започване на досъдебно произвеждане против член на КРИБ организацията не взима мнение до изговаряне на присъда на последна инстанция. Освен това от работодателското съдружие на Домусчиев съзират и проведена медийна офанзива " от нормалната група уеб сайтове с едни и същи опорки ".

КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да позволява търговия с въздействие от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа сила, монопол над складовете за горива и оттова – монополни цени по бензиностанциите и така нататък, декларират от организацията.

Индустриалците показват и че не са организация за тези, които тровят природата и хората, а за съществени и почтени предприемачи.

Братята Атанас и Пламен Бобокови дружно с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков, някогашния началник на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов са упрекнати, че са част от незаконна група. Разследването е за противозаконен трафик на боклуци. Според прокуратурата те са взели участие в скица, по която рискови боклуци от рециклираните батерии от завода им са оставали в България и не са били обезвреждани.

Ето и текста на цялата позиция на КРИБ по проблема с напускането на фирмите на братя Бобокови:

По мотив театрално-водевилното овакантяване на двете компании Приста Ойл Холдинг ЕАД и Монбат АД (третата компания от тази група - Приста Рисайклинг АД се е самоизключила по силата на член 16.1.5. от Устава на КРИБ заради неплатен членски импорт за 2020 година), КРИБ декларира своята кардинална позиция, доказана за следващ път от Управителния съвет, а точно:

При започване на досъдебно произвеждане против член на КРИБ организацията не взима мнение до изговаряне на присъда на последна инстанция, без значение от това за какъв брой значим се възприема този член. Опитите да бъде оказван напън за нарушение на тази кардинална позиция, изключително когато идва от обектите на досъдебното произвеждане, сами по себе си приказват за своята глупост.

Атаката против КРИБ бе отразена съвсем по едно и също време, явно с предварителна подготовка, от нормалната група уеб сайтове с едни и същи опорки, а в действителност сред редовете още веднъж прозира, че гроздето е кисело, тъй като е доста високо. И тъкмо от тази височина КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да позволява търговия с въздействие от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа сила, монопол над складовете за горива и оттова – монополни цени по бензиностанциите и така нататък

Поръчковите подвиквания в жанр „ дръжте крадеца “ няма да оказват помощ на подвикващия, няма да му донесат нов бизнес, нито да му оправят остарелия. Светлият бизнес в КРИБ е всекидневен труд без помощта на политици, без значение от коя институция. Това се прави оценка от компаниите в България по достолепие и не е инцидентно, че в деня на театрално-водевилното овакантяване, в КРИБ приехме три нови браншови организации с общо 37 члена.

КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за съществени и почтени предприемачи. Точно те са „ Гласът на българския бизнес “ и ще продължат да бъдат този Глас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР