Раковите клетки може да бъдат проследени и унищожени с помощта

...
Раковите клетки може да бъдат проследени и унищожени с помощта
Коментари Харесай

Учени: Ракът може да бъде победен с помощта на метал от астероида-убиец, който погуби динозаврите

Раковите кафези може да бъдат проследени и унищожени благодарение на метал от метеорит, станал причина за гибелта на динозаврите. Това настояват експерти от университетите Уорик (Великобритания) и Сун Ятсен (КНР). Резултатите от взаимното проучване са оповестени в EurekAlert.

Учените са открили че химическият детайл иридий, който се съдържа в метеоритните породи, е ефикасно средство в битката с онкологичните болести.

Експериментите са посочили, че атомарният О2, който се образува в резултата на проникването на метала в раковата клетка, я унищожава, без да нанася никаква щета на здравите тъкани.

И това е забавно: Онколози показаха от кои типове рак пази аспиринът - четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

" Смес на иридия с органични субстанции проникваше във всички пластове на злокачествения израстък и го умъртви. Това свидетелства какъв брой перспективен е този тип лекуване ", пишат учените. Те означават, че " активирането " и доставката на препарата до изумените органи се реализира благодарение на специфичен медицински лазер.

" Иридият е дохвърчал на Земята дружно с метеорит пред 66 милион години и в този момент пристигна времето да му бъде открито приложение в медицината, отбелязва провесорът от университета Уорик Питър Седлър. Учените се надяват скоро да стартират клиничните тествания на препарата.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР