Ръкостискането може да бъде забранено по силата на нови правила

...
Ръкостискането може да бъде забранено по силата на нови правила
Коментари Харесай

Заради сексуалния тормоз - ще забранят ли ръкостискането?

Ръкостискането може да бъде неразрешено по силата на нови правила на работното място, с цел да се избегнат скъпите искания за полов тормоз, заяви Sun.
Кейт Палмър, асоцииран шеф на консултантска организация по въпросите на човешките запаси съобщи, че работодателите могат да забранят всички форми на физически контакт, с цел да се избегне комплициране за това какъв вид допиране е уместно. Палмър добави, че придвижването #MeToo принуждава работодателите да обмислят използването на повече " черно-бели " политики.
По думите й " някои работодатели могат да вкарат цялостна възбрана за физически контакт. "
" Дали с това се отива прекомерно надалеч или не, ще бъде прегледано занапред, тъй като е контекстуален въпрос. Отива ли се прекомерно надалеч с едно разлюляване на ръката? Те могат просто да наредят: " никакъв контакт ", тъй като по този начин няма " сива зона ", разяснява Палмър.
Според нея ръкостискането е " евентуално безвредно ". Но в случай че работодателят го забрани, тогава това се трансформира в предписание, което би трябвало да се съблюдава
Три от всеки четирима души желаят цялостна възбрана на физически контакт на работното място, съгласно неотдавнашно изследване измежду 2 000 възрастни на " Totaljobs ".
Палмър прибавя, че слагането на ръка върху нечий тил или даването на прегръдка, когато си смутен, може да премине към " прекомерно персоналните " жестове и личният състав би трябвало да е " деликатен " към този тип допиране.
Според нея усещането за подобаващ контакт варира от човек до човек, само че също по този начин и от промишленост до промишленост. Например, потупването на някого по гърба на строителна площадка може да бъде по-приемливо, в сравнение с в офис.
Асоциираният шеф твърди, че работодателите би трябвало да дадат ясно да се разбере какви са техните политики. Тя добави, че работното място се разгръща и отвън офиса - в това число пред автомата за питиета или на коледно празненство. Затова Палмър предлага на работодателите просто да припомнят на чиновниците да " бъдат рационални, като не пресичат границата ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР