Ръкописи на речи на нацисткия диктатор Адолф Хитлер бяха продадени

...
Ръкописи на речи на нацисткия диктатор Адолф Хитлер бяха продадени
Коментари Харесай

Продадоха на търг ръкописи на Хитлер

Ръкописи на речи на нацисткия деспот Адолф Хитлер бяха продадени на търг в Мюнхен, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Търгът се състоя макар рецензиите и опасенията на еврейски организации, че ще насърчи неонацистите.

Аукционна къща "Херман Хисторика " отбрани продажбата на ръкописите, всички отпреди Втората международна война, с аргумента, че те имат историческо значение и би трябвало да бъдат съхранявани в музей. Мениджърът на аукционната къща Бернхард Пахер акцентира, че единствено състоятелни музеи и частни колекционери могат да си разрешат на платят високите цени на лотовете. "Почти никой от купувачите не е крайнодесен екстремист и неонацист, те не се нуждаят от такива движимости. Те се радват на копия, на евтини копия. никой не би дал толкоз пари, с цел да си направи частен олтар в памет на Хитлер ".

Лотовете бяха продадени на анонимни купувачи на цени много над стартовите. Ръкопис от девет страници на тирада на Хитлер пред новопроизведени офицери в Берлин през 1939 година бе продаден за 34 000 евро. Бележки за тирада пред благотворителна организация през 1935 година бяха продадени за 12 500 евро.

Сред лотовете в търга за продажба на исторически артефакти от интервала след 1919 година бяха още чайници с буквите на Хитлер от персоналния му сервиз и негови книги.

На търга бяха продадени също образец от кодиращата машина "Енигма ", оповестена за 70 000 евро, както и военни униформи, медали, значки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР