Раклата на баба, писана каруца, станове за черги и китеници

...
Раклата на баба, писана каруца, станове за черги и китеници
Коментари Харесай

Раклата на баба, каруца, станове за черги забавляват децата в парк Читалище в Тервел

Раклата на баба, писана каруца, станове за черги и китеници забавляват и предизвикват патриотичното възприятие на децата в новия парк "Читалище " в Тервел, оповестяват от общината.

Необичайното пространство за игри и занимания с дървения портал припомня остаряла добруджанска къща. Карта на фолклорните области в страната с присъщите национални носии, битова чешма с бъчва и каменен водосток, сламеници, на които могат да поотпочинат посетителите, са измежду атракциите в новия парк, описват от читалището.

В центъра за игри има и дървено влакче, къщички, статуи и пана - всички направени от естествени материали, като в майсторенето са помогнали и децата от фолклорния отбор на читалищния дом. Кътове за спортни занимания и настолни игри - дама, шах, "Не се сърди дребосъче ", домино, игрище за футбол на дребни порти, също притеглят децата.

Новият парк е основан с поддръжката на общината и бизнесмени от екипа на локалното читалище, който признава, че с отпадането в епидемията на подготовки, турнета, фестивали най-сетне е останало време за този план. А подтикът е бил през огромната почивка децата най-малко за малко да не помнят компютърните игри и мобилните телефони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР