Ракията се смята за сръбското злато, а златото се пази

...
Ракията се смята за сръбското злато, а златото се пази
Коментари Харесай

Сърбия отвори банка“ за ракия

Ракията се счита за сръбското злато, а златото се пази най-сигурно в банка, по тази причина през днешния ден в Белград бе открита първата Сръбска ракиена банка.


В нея заинтригуваните жители и компании ще могат да си изберат тип ракия и да я оставят да отлежава в дъбови бъчви с тяхното име.

Сръбската ракиена банка е открита в границите на Белградската спиртна фабрика и съставлява нов туристически артикул на Белград. Ето за какво първото буре в банката е наречено на Туристическата организация на Белград и в него се пази дюлева ракия под името „ Белградска ракия “.

„ Първата сръбска банка за ракия е част от промоцията на нашата традиция и просвета, както шотландското уиски е традиция на Шотландия и на целия англосаксонски свят “, сподели ръководителят на туристическата организация Миодраг Попович.

Той добави, че всяка сръбска добра ракия е по-добра и от най-хубавото и най-скъпо уиски, тъй като е направена от плодове. „ Всичко друго е въпрос на маркетинг и промоция “, сподели Попович.

Собственикът на спиртната фабрика Бранко Нешич изясни, че банката е място, където всички фенове на ракията могат на едно и също място да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и да оставят ракията да отлежи сред 6 и 36 месеца, което може да усили цената ѝ до 60 %.

Запечатаното буре може да се отвори единствено от клиент на ракиената банка, а откакто ракията отлежи, тя се бутилира в шишета с личен етикет на клиента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР