Ракетни удари по Одеса - според Москва - в отговор

...
Ракетни удари по Одеса - според Москва - в отговор
Коментари Харесай

Русия нанесе ракетни удари по Одеса и Николаев в отговор на атаката срещу Кримския мост

Ракетни удари по Одеса - съгласно Москва - в отговор на офанзивата по Кримския мост. Няма потърпевши, нанесени са материални вреди. Кримският мост е отчасти отворен за придвижване, само че поправянето на най-засегнатата част ще отнеме време.

По отношение на зърнената договорка - Русия продължава да упорства, че настояванията ѝ не са изпълнени, Украйна е подготвена да продължи съглашението единствено с Турция и Организация на обединените нации.

Шест ракети и 21 дрона са били свалени от системите за Противовъздушна отбрана в Одески окръг. Няма жертви. В Одеса беше свален откъс от ракета от покрива на къща. Удари са нанесени и по Николаев - на към 130 км от Одеса. От съветското министерство на защитата дефинираха дейностите като отмъщение за офанзивата против Кримския мост.

" Тази нощ въоръжените сили на Руската федерация нанесоха удар на възмездието с високоточно оръжие, с морско базиране, по обекти, където са подготвяни терористични офанзиви против Руската федерация с потреблението на безпилотни катери. Както и по мястото, на което са създадени - кораборемонтен цех в региона на Одеса ", сподели представителят на съветското военно министерство Игор Конашенков.

При офанзивата са унищожени и хранилища с към 70 хиляди тона гориво, настояват от военното министерство.



Движението за коли по Кримския мост беше обновено. Една от правите е изцяло унищожена и ще се наложи да се демонтира и построи още веднъж. Дотогава ще бъде сложено краткотрайно оборудване с дължина 250 метра.

Излизането от зърнената договорка не е възмездие, твърди Москва.

" Русия изпълняваше своите отговорности и удължаваше тази договорка няколко пъти. Въпреки че изискванията по тези контракти, сложени от Руската федерация, не бяха изпълнявани. В този случай веорятно можем да назовем безсрамна позицията на европейските страни ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков засяга настояването на Русия за възобновяване на връзката на съветската банка " Росселхозбанк " към световната SWIFT система, от която беше изключена поради нахлуването в Украйна. Европейски Съюз обмисля да позволи свързване на дъщерно сдружение на банката със SWIFT, само че решение към момента няма.



Темата за зърнените коридори разяснява и украинският президент Володимир Зеленски.

" Позицията на Украйна постоянно е била и ще остане допустимо най-ясна - никой няма право да унищожава продоволствената сигурност на която и да било страна. Ако шепа хора някъде в Кремъл си мислят, че имат право да вземат решение на чия маса да има храна - Египет или Судан, Китай или Индия, Турция или Индонезия, тогава светът има опция да покаже, че изнудването не е разрешено на никого ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР