Ракетите на Пхенян могат да достигнат територията на страните от

...
Ракетите на Пхенян могат да достигнат територията на страните от
Коментари Харесай

Столтенберг: Европа е в обхвата на ракетите на Северна Корея

Ракетите на Пхенян могат да доближат територията на страните от НАТО. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който от 29 октомври е на посещаване в Япония.

" Европа е в обсега на ракетите (на Северна Корея). Страните от НАТО към този момент са застрашени ", споделя Столтенберг в изявление за японския в. " Йомиури ", представено от БГНЕС.

Според него, през цялото си битие НАТО " пази своите членове от балистични ракети благодарение на съответните възпиращи сили ".

" НАТО има способността и решимостта да нанесе контраудар ", увери генералният секретар на алианса.

Столентегер също по този начин уточни нуждата от оказване на напън върху Северна Корея, в това число прецизно съблюдаване на икономическите наказания.

Напрежението на Корейския полуостров се резервира поради дейното развиване на ракетно-ядрената стратегия на КНДР, както и на южнокорейските военни маневри. През юли в КНДР два пъти бяха тествани балистични ракети. На 29 август и 15 септември бяха изстреляни още две ракети, които прелетяха над територията на Япония, а на 3 септември бе разгласен сполучлив опит на атомна бомба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР