Ракети удариха единственото действащо летище на Триполи, Митига. Това наложи

...
Ракети удариха единственото действащо летище на Триполи, Митига. Това наложи
Коментари Харесай

Хаос и страх на летището в Триполи, след като ракети спряха въздушния трафик

Ракети удариха единственото настоящо летище на Триполи, Митига. Това наложи то да остане затворено за въздушен трафик и провокира безпорядък и нерешителност измежду пасажерите, съобщи Ройтерс.

Вчера на два пъти управляващите обявяваха, че се затваря въздушното пространство на летището, откакто то беше ударено от ракети. Никой не пое отговорност за нападението.

След разрушаването на Международното летище на Триполи през 2014 година по време на гражданската война сред другите борещи се за власт въоръжени групировки, Митига остана единственото летище в региона, обслужващо вътрешни и интернационалните полети.

През последните години летището нееднократно беше удряно от ракети, откакто членката на ОПЕК Либия беше обхваната от безпорядък след рухването на Муамар Кадафи през 2011 година

Вчера, няколко минути откакто летище Митига още веднъж възобновило работа, пасажерите, готвещи да се качат на полет за Тунис, трябвало да бъдат върнати назад в летищния терминал, откакто били видени да падат наоколо три ракети, сподели пред Ройтерс свидетел, представен от Българска телеграфна агенция.

Либийците главно летят до Тунис за по-добри медицински услуги.

" Ракета падна в намерено пространство и по-късно се издигна черен дим ", сподели очевидецът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР