Ракетата на SpaceX успя да излети от втория опит за

...
Ракетата на SpaceX успя да излети от втория опит за
Коментари Харесай

Мегаракетата на SpaceX се взриви минути след изстрелването

Ракетата на SpaceX съумя да излети от втория опит за изстрелването ѝ, само че се взриви няколко минути след началото на полета, оповестява Би Би Си. Изстрелването стана от галактическа площадка в Тексас, покрай границата с Мексико. 
33-те мотора на мегаракетата възпламениха сполучливо, изстрелвайки 120-метровата ракета в небето. В този момент обаче всичко стартира да трепери, чу се мощен екот и от ракетата се отдели голям пламък. 
Ракетата не е съумяла да се отдели от ускорителя " Суперхеви ", оповестиха от SpaceX. С рекордния си брой мотори, той трябваше да ѝ помогне да преодолее гравитацията, а по-късно – да се откачи от нея.
Минути след излитането полетът беше преустановен заради  " бързо непланирано демонтиране " на първата степен на ракетата във въздуха. 
От компанията на милиардера Илон Мъск оповестиха, че тестовият опит е сполучлив макар техническите проблеми. " Ще продължим с разбора на получените данни и ще работим по отстраняването  на проблемите за идващия тестови полет ", показаха от SpaceX. 
Starship е най-мощната ракета в историята на човечеството, упоритостта на екипа е тя да се употребява неведнъж и да направи транспорта на хора и товари до Луната освен вероятен, само че и наличен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР