Ракетата, която уби двама души в Полша, вероятно не е

...
Ракетата, която уби двама души в Полша, вероятно не е
Коментари Харесай

Байдън: Ракетата, ударила Полша, вероятно не е изстреляна от Русия

Ракетата, която умъртви двама души в Полша, евентуално не е изстреляна от Русия. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, откакто гърмежът провокира паника в международен мащаб, че спорът в Украйна може да се популяризира в прилежащите страни, оповестява Ройтерс.Посланиците на НАТО възнамеряват да проведат изключителна среща през днешния ден, с цел да реагират на детонацията в сушилня за зърно покрай украинската граница, която стана, до момента в който Русия изстрелваше десетки ракети по градове в Украйна.

Киев твърди, че неговата противовъздушна защита е свалила множеството от съветските ракети. Украинската област Волин, тъкмо против границата с Полша, е една от многото, които съгласно Киев са били обект на съветските офанзиви.

Полското министерство на външните работи заяви, че ракетата е паднала в Воджов, село на към 6 км от границата с Украйна. Президентът Анджей Дуда съобщи пред кореспонденти, че " най-вероятно става въпрос за ракета съветско произвеждане ", само че че няма съответни доказателства кой я е изстрелял.

Както съветските ракети с отдалечен обхват, по този начин и ракетите за противовъздушна защита, които Украйна изстреля, с цел да ги смъкна, са съветско произвеждане.

Запитан дали е прекомерно рано да се каже дали ракетата е изстреляна от Русия, Байдън сподели: " Има предварителна информация, която оспорва това. Не желая да го споделям, до момента в който не го проверяваме изцяло, само че по линия на траекторията е малко евентуално да е изстреляна от Русия, само че ще забележим. "

Съединените щати и страните от НАТО ще проведат цялостно следствие, преди да подхващат дейности, съобщи Байдън, който приказва в Индонезия след среща с други западни водачи в коридорите на срещата на върха на огромните стопански системи от Г-20.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР