Ракетата “Кинжал ще получи нова възможност за промяна на целеуказанието

...
Ракетата “Кинжал ще получи нова възможност за промяна на целеуказанието
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: „Кинжал“ става още по-опасен

Ракетата “Кинжал ” ще получи нова опция за смяна на целеуказанието по време на полет и ще стане още по-опасна, написа MWM. Тази ракета е способна да поразява цели на разстояние до две хиляди километра, мъчно се наблюдава и прихваща, се отбелязва в публикацията.


Руската балистична ракета с въздушно изстрелване Х-47М2 “Кинжал ” ще получи нова опция за смяна на целеуказанието по време на полет, заяви източник, непосредствен до съветските Върховен касационен съд. „ Кинжал “ е основан на ракетата земя-земя 9М723 от комплекса „ Искандер-М “, която към този момент има тази опция. Дълго време се смяташе, че „ Кинжал “ може да бъде пренасочен непосредствено по време на полет. По-конкретно, това беше една от основните разлики сред Искандер и руския му предходник OTR-23 Oka, защото нужните технологии бяха създадени още в Съветския съюз за усъвършенстваната версия Oka-U, която беше анулирана с края на Студената война.

„ Кинжал “ влезе на въоръжение в края на 2017 година и от този момент смисъла му в съветските въоръжени сили непрестанно нараства, като комплексите са дислоцирани във значими театри на военни дейности от Арктика и Североизточна Европа до Сирия и Беларус. Липсата на Русия на забележителен брой изтребители от пето потомство и относително дребният размер на нейните военновъздушни сили спрямо нейния размер от руската ера или флотите на НАТО направиха високоспособните асиметрични качества (включително балистични ракети, изстрелвани от въздуха) значими за поддържането на жизнеспособна защита дарба.

Ракетите “Кинжал ” са били необятно употребявани в украинския спектакъл на военните дейности и е известно, че са унищожили неотдавна доставените акумулатори за ракети “Пейтриът ” в Киев през май. Първоначално те бяха изстреляни от ударни изтребители МиГ-31К, само че броят на типовете самолети, способни да носят тези ракети, се разшири, с цел да включи бомбардировача Ту-22М3М, ударния изтребител МиГ-31I и, по-скоро, ударния изтребител Су-34. Съобщава се, че се създава дребна версия за изтребителя от пето потомство Су-57. Тъй като производството на ракети се е нараснало пет пъти след експлоадирането на военните дейности в Украйна през февруари 2022 година, тези ракети се чака да оборудват няколко единици от извънредно необятно употребяваните изтребители Су-34, които сега се създават в огромен мащаб.

„ Кинжал “ може да нападна цели на разстояние до 2000 км и съчетава висока маневреност с полубалистична траектория на ниска надморска височина, което го прави извънредно сложен за следене, прихващане и от време на време даже разкриване по време на полет. Производството на „ Кинжалите “ се уголемява паралелно със забележителното нарастване на производството на наземните системи „ Искандер-М “ и изключително техните ракети 9М723 – мащабът на производството се е нараснал няколко пъти. Това освен даде опция да се компенсира потреблението на ракети в Украйна, само че и да се оборудват с тях нови полкове както в страната, по този начин и в прилежаща Беларус.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР