Ракетата Falcon Heavy на SpaceX e превозила секретния безпилотен самолет

...
Ракетата Falcon Heavy на SpaceX e превозила секретния безпилотен самолет
Коментари Харесай

Мъск направил нещо тайно

Ракетата Falcon Heavy на SpaceX e превозила секретния безпилотен аероплан X-37B на американските военни до изследователска задача в Космоса, оповестява Guardian.

Ракетата, създадена от компанията на Илон Мъск е в положение да носи потребен товар на хиляди километри разстояние от Земята и затова НАСА желае да я употребява, с цел да стигне още веднъж до Луната.

Falcon Heavy, която е неповторима и с обстоятелството, че се връща сама на Земята и може да бъде употребена неведнъж, е била изстреляна от галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида, а на бордът е бил безпилотният аероплан X-37B. Той е бил на шест предходни задачи от 2010 до 2020 година

X-37B е предопределен за осъществяване на опити в Космоса, които ще включват проби на " нови орбитални режими и изпробване с бъдещи технологии. Една от неговите задания, която е в детайли разказана, е изследване на НАСА, с цел да се види по какъв начин семената на растенията се въздействат от дълготрайно излагане на сурова галактическа радиация, предвид на вероятни дълготрайни човешки задачи до Луната и Марс.

След като задачата му завърши, X-37B би трябвало да се върне на Земята и да кацне на писта - сходно на аероплан. Но не се чака да се върне до известно време през 2026 година, като последната му задача продължи повече от две години. В своите шест задачи до момента той е прекарал повече от десетилетие в орбита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР