Ракетата е била изстреляна от район северно от столицата Пхенян,

...
Ракетата е била изстреляна от район северно от столицата Пхенян,
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета и твърди, че може да достигне САЩ

Ракетата е била изстреляна от регион северно от столицата Пхенян, заяви южнокорейското военно командване.

Министърът на защитата на Япония смята, че Северна Корея тества изстрелване на ракети от разнообразни позиции. Още по тематиката
Съединени американски щати върнаха Северна Корея в листата с страни, които спонсорират тероризма
21 ное 2017
Тръмп опита да смекчи тона към Северна Корея

Американският президент е на тур в пет азиатски страни тази седмица
8 ное 2017
Ядреният опит на Северна Корея няма да докара до обединен отговор

Разделението сред тези, които желаят засилен напън, и тези, които избират дипломацията, се усилва
4 сеп 2017
Тръмп и Абе усилват натиска над Северна Корея след следващия ракетен тест

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава през днешния ден изключително
29 авг 2017
Северна Корея е изстреляла сполучливо балистична ракета северно от столицата Пхенян, стана ясно от известие на националната телевизия. Ракетата се е разрушила в Японско море на към 1000 км от мястото на изстрелване. Въпреки това съгласно специалисти тя може да прелети близо 4500 км - задоволително, с цел да доближи огромна част от територията на Съединени американски щати, в случай че бъде изстреляна от по-ниска тракетория. Тестът е в нарушаване на интернационалните наказания, които бяха наложени върху ракетната стратегия на Северна Корея, и се чака да бъде свикано изключително съвещание на Съвета за сигурност към Организацията на обединените народи (ООН).

Нова провокация, нови закани

Малко след изстрелването военни от прилежаща Южна Корея са определили ракетата като модел Hwansong-14 (какъвто беше тестван преди близо два месеца), само че по-високият разцвет сочи, че е бил употребен различен, по-добър модел. Представители на режима на Ким Чен Ун са удостоверили, че моделът е Hwansong-15 - " най-напредналият до момета ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Манис разяснява, че това е най-голямата достигната височина от всички тествани ракети. Продължаването на тестванията макар предизвестията на интернационалната общественост са " опасност на всички места по света ", разяснява още Манис. " Ние ще се погрижим за това ", декларирал е президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха разнообразни организации. Очаквано, Тръмп придвижи заканите и в персоналния си Twitter профил, трансформирайки случилото се в междупартиен проблем.After North Korea missile launch, it`s more important than ever to fund our gov`t & military! Dems shouldn`t hold troop funding hostage for amnesty & illegal immigration. I ran on stopping illegal immigration and won big. They can`t now threaten a shutdown to get their demands.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 29, 2017

Тестът идва след миг на мъртвило, който мнозина анализатори счетоха за подготвеност за разговор. Китай, Япония и Съединени американски щати приканиха да бъде свикано изключително съвещание на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации. " Китай показва надълбоко терзание и настоятелно приканва КНДР (Корейска народно-демократична република - бел.ав.) да съблюдава резолюцията на Съвета за сигурност и да спре дейности, които ускоряват напрежението в Корейския полуостров ", съобщи представител на китайското държавно управление.

" Наредих теста на ракетата. Провведете на 29 ноември призори. Изстреляйте самоуверено за Партията и родината! ". Снимката е показана по малкия екран в Северна Корея и се твърди, че създател на бележката е Ким Чен Ун.

[Reuters]
Президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин също разкритикува дейностите на съседката си. " Северна Корея би трябвало неотложно да спре неразумните дейности, които ще доведат до нейната изолираност и край, и да седне на масата за договаряния ", разяснява той. Мун и Тръмп са провели телефонен диалог, оповестява Financial Times.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън избра по-умерен звук от началника си и съобщи, че страната ще продължи да търси дипломатическо решение на казуса. " Съединените щати остават ангажирани към намирането на кротичък път към демилитаризация и преустановяване на войнствените дейности на Северна Корея ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР