Ракетата бе изстреляна на 7 декември в 2:00 часа местно

...
Ракетата бе изстреляна на 7 декември в 2:00 часа местно
Коментари Харесай

Стартира мисията Чанъе-4 за изпращане на китайски роувър на обратната страна на Луната

Ракетата бе изстреляна на 7 декември в 2:00 часа локално време от космодрума Сичан. Китайската космонавтика е на път да реализира исторически пробив в тази област.

През цялата история на космонавтиката нито една страна не съумя да реализира меко кацане на галактически уред на противоположната страна на Луната. Основната причина е, че от Земята тази част на Луната в никакъв случай не се вижда, тъй като спътникът постоянно е извърнат към нас единствено с едната си страна. Най-сложното при тази задача е, че няма по какъв начин непосредствено да се управлява полета от Земята, до момента в който галактическият транспортен съд се намира зад Луната. За тази цел са нужни спомагателни ретранслатори.



Китай ги има. През месец май тази година бе осъществена предварителна галактическа задача. Тогава китайците изведоха в орбита спътника Чжуецяо (Queqiao), който ще се употребява като ретранслатор за връзка с противоположната страна на Луната. The Verge заяви, че разрешението за втората задача е обещано откакто китайските експерти са се убедили, че сателитът-ретранслатор работи устойчиво.



Лунният роувър е дълъг 1,5 метра, необятен 1 метър и има шест колела. Луноходът е оборудван с няколко камери, спектрометри, разнообразни устройства за проучване на лунната повърхнина и за реализиране на научни опити.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР