Ракета №1 на България Григор Димитров успя да се класира

...
Ракета №1 на България Григор Димитров успя да се класира
Коментари Харесай

Григор се промуши към 3-и кръг на Ролан Гарос след 5-сетова драма

Ракета №1 на България Григор Димитров съумя да се класира за 3-ия кръг на , откакто съумя да оцелее в същинска драма против Джаред Доналдсън - 6:7(1), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8 след 4 часа и 20 минути на корт №18 в комплекса, в който се организира втория за годината шампионат от Големия шлем.

Григор Димитров изостана в резултата още в първия гейм на първия сет, като беше продънен, само че съумя да изравни за 2:2. Последва по още един пробив в интерес на двамата тенисисти и забавната първа част се реши в тайбрек. В него Доналдсън беше безапелационен и завоюва със 7:1.
Във втория сет един пробив стигна на българина да стигне до триумф с 6:4, само че в идната част Доналдсън проби в самия край доближи до 4:6 в интерес на американския представител.
Все отново в сет №4 Димитров съумя да надделее над своя противник с един ранен пробив (6:4), а също така Доналдсън почувства съществени болки в бедрото. Той стиса зъби и продължи, а двамата влязоха в решителен 5-и сет.
В него едвам ходещият Доналдсън сервираше доста решително и се стигна до 7:7 - моментът, в който пристигна първия пробив в интерес на Григор Димитров. Нервите на българина обаче не устояха и след няколко негови неточности американецът върна стремително пробива. Силите обаче дефинитивно напуснаха Доналдсън, който към този момент не можеше да се движи. В идващите 2 гейма той завоюва едвам 1 точка и явно се съобщи под болките, които изпитваше и в двата крайници. Подробности за мача на Григор Димитров четете в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР