Ракета "земя-земя" Precision Strike Missile (PrSM), разработвана от корпорацията "Локхийд

...
Ракета "земя-земя" Precision Strike Missile (PrSM), разработвана от корпорацията "Локхийд
Коментари Харесай

US-ракета заплашва руската противовъздушна отбрана

Ракета "земя-земя " Precision Strike Missile (PrSM), разработвана от корпорацията "Локхийд Мартин " за военновъздушните и военноморските сили на Съединени американски щати може да преодолее съветската система за противовъздушна защита. Това заяви пред изданието Breaking Defense американският военачалник Джон Рафърт, представен РИА Новости.

По думите му, на европейския спектакъл на бойните дейности ракетата ще бъде употребена първоначално като контрамярка на съветската система на Противовъздушна отбрана. При това в Тихия океан тя би трябвало да противодейства на китайските бойни кораби.

Военният акцентира, че създаването би трябвало да размени тактическата ракетна система ATACMS. Размерът на тази ракета ще е по-малък от предходните, което ще разреши да се поместват повече заряди на установката.

Изданието оповестява, че сполучливото тестване на PrSM е извършено на полигона Уайт Сенд в Ню Мексико на 10 декември. Ракетата е преодяла почти 240 километра и е поразила всички цели.

Precision Strike Missile може да бъде въведена на въоръжение през 2023 году. Планира се след две години да бъде актуализирана с съоръжение на функционалността за следене на движещи се цели според от тяхното радиоизлъчване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР