Ракета SpaceX Falcon 9, с двама ветерани астронавти на НАСА

...
Ракета SpaceX Falcon 9, с двама ветерани астронавти на НАСА
Коментари Харесай

Crew Dragon на SpaceX излетя успешно, Тръмп говори за нови, велики оръжия

Ракета SpaceX Falcon 9, с двама ветерани астронавти на НАСА на борда, излетя снощина исторически първи частен пилотиран полет в Космоса, съобщи БГНЕС.
Двустепенната ракета Falcon 9, която е конструрирана по този начин, че да може да се върне, дружно с астронавти Робърт Бенкен и Дъглас Хърли на борда се отдели от стартовия панел 39А в галактическия център на Кенеди във Флорида за 19-часовото странствуване до Международната галактическа станция.

Targeting 3:22 p.m. EDT today for Falcon 9’s launch of Crew Dragon with two @NASA astronauts → https://t.co/bJFjLCzWdK pic.twitter.com/EidVkBOTLm
— SpaceX (@SpaceX) May 30, 2020
Първата степен на ракетата се отдели чисто и падна край Атлантическия бряг.
Втората степен също се отдели гладко, изпращайки астронавтите в капсулата на Crew Dragon на път към галактическата станция, обикаляща в орбита над 250 благи (450 километра) над Земята.

" Go NASA! Go SpaceX! Godspeed Bob and Doug! "

The NASA launch of the SpaceX Falcon 9 rocket carrying the Crew Dragon capsule with two astronauts en route to the International Space Station successfully lifted off from the Kennedy Space Center. https://t.co/6rZtBYTsDK pic.twitter.com/dIuyKBvsLw
— ABC News (@ABC) May 30, 2020
Дойде и идната радостна вест - Crew Dragon излезе в орбита и стартира независимо пътешестване към Международната галактическа станция. " Потвърждаваме номиналната траектория на полета ", заяви шефът на полета на SpaceX. Компанията благодари на екипажа с думите: " Надяваме се, че ви харесва ".
След като излязоха в орбита, астронавтите отвориха визьорите на шлемовете си. За Хърли, който е пълководец на Crew Dragon, и Бенкен това е третият галактически полет в тяхната кариерата.
" Беше ужасно, благодаря за вашите старания и необикновен галактически полет ", сподели след излизането в орбитата Хърли.
Пътуването до МКС ще отнеме 19 часа, 8 от които са планувани за сън.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп долетя във Флорида на борда на Air Force One, с цел да следи изстрелването и го дефинира като " в действителност нещо особено ". 
" Това е единствено началото ", сподели той. " Това в действителност е нещо особено ", предава думите му Агенция Франс Прес. " Космосът ще бъде едно от най-важните неща, които сме правили в миналото ", добави Тръмп, отбелязвайки, че " никой не прави това като нас ".
В скоро време Съединени американски щати ще разполагат с " най-великото въоръжение " в историята, сподели още Тръмп, говорейки във Флорида след изстрелването Crew Dragon.
" Скоро ще кацнем на Марс и ще имаме най-великите оръжия, които в миналото бихме могли да си представим в историята ", съобщи Тръмп.
Според американския водач той към този момент се е срещнал с разработките и " даже не може да повярва в това ". Тръмп, обаче, не даде детайлности.
Това е първият пилотиран полет от американска земя след приключването на програмата за галактически совалки през 2011 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР