Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-14 беше изстреляна днес от

...
Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-14 беше изстреляна днес от
Коментари Харесай

Уникален робот потегли към космическата станция

Ракета " Союз-2.1а " с кораба " Союз МС-14 " беше изстреляна през днешния ден от космодрума в Байконур, съобщи ТАСС. Този вид ракета притежател за пръв път се употребява за извеждане на пилотиран транспортен съд в орбита.

Полетът е без екипаж, само че на борда се намират човекоподобният робот Фьодор и товари за Международната галактическа станция (МКС).

Предаване на телеметрична информация, параметри на полета и отработване на бъдещи действия в открития космос ще са главните задания на робота Фьодор по време на галактическия полет, заяви преди дни генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Розозин означи, че роботът ще е като неестествен космонавт, само че Роскосмос не демонстрира необикновен интерес към работата му навътре в кораба.



Работното място за робота е обвързвано с извънкорабна активност, когато по команда на космонавт мигновено ще доближава до дадена точка от станцията въоръжен с набор от принадлежности, с цел да извърши ремонтни работи “, сподели той и добави: „ Това е единствено началото на огромна активност по потреблението на антропоморфни роботи в космоса “.

Човекоподобният робот Фьодор е основан от компанията „ Андроидна техника “ и Фонда за перспективни проучвания. / Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР