Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-14 беше изстреляна днес от

...
Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-14 беше изстреляна днес от
Коментари Харесай

Роботът Фьодор потегли към космическата станция

Ракета " Союз-2.1а " с кораба " Союз МС-14 " беше изстреляна през днешния ден от космодрума в Байконур , съобщи ТАСС. Този вид ракета притежател за пръв път се употребява за извеждане на пилотиран транспортен съд в орбита.
 

Полетът е без екипаж , само че на борда се намират човекоподобният робот Фьодор и товари за Международната галактическа станция (МКС).

Предаване на  телеметрична информация, параметри на полета и отработване на бъдещи действия в открития космос  ще са  главните задания на робота Фьодор  по време на  галактическия полет , заяви преди дни  генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Розозин означи, че  роботът ще е като неестествен космонавт,  но Роскосмос не демонстрира необикновен интерес към работата му навътре в кораба.
 БГНЕС-->
Работното място за робота е обвързвано с извънкорабна активност, когато по команда на космонавт мигновено ще доближава до дадена точка от станцията въоръжен с набор от принадлежности, с цел да извърши ремонтни работи “, сподели той и добави: „ Това е единствено началото на огромна активност по потреблението на антропоморфни роботи в космоса “.

Човекоподобният робот Фьодор е  основан от компанията „ Андроидна техника “ и Фонда за перспективни проучвания .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР