Ракета се взриви в силно укрепената Зелена зона в Багдад

...
Ракета се взриви в силно укрепената Зелена зона в Багдад
Коментари Харесай

Ракета се взриви до US посолството в Багдад, Катюши паднаха и във военна база

Ракета се взриви в мощно укрепената Зелена зона в Багдад покрай посолството на Съединени американски щати, заяви телевизия " Ал Арабия ", представена от ТАСС.

Всички пътища към постройката на посолството са затворени. Според източници от иракските сили за сигурност в Зелената зона са паднали два минометни снаряда, съобщи Франс прес.

Полицейски източници, представени от Ройтерс, декларирали, че става дума за снаряд от система за реактивен залпов огън и че няма жертви при нападението.

Две ракети " Катюша " паднаха в иракската военновъздушна база Балад, в която са ситуирани американски бойци, заяви Ройтерс, като се базира на източници от силите за сигурност.

Няма жертви при нападението против базата, ситуирана на 80 км северно от Багдад.

По-рано през днешния ден с възгласи " Смърт за Америка " десетки хиляди иракчани се причислиха към погребалната върволица на поклоненията на иранския пълководец Касем Солеймани и високопоставеният боен началник Абу Махди ал-Муханди, които бяха убити при американски военни удари с дрон.

На фона на антиамерикански викания в Ирак и серия от закани в Иран първите дипломати на международните сили прекараха деня в трескави телефонни диалози поради обстановката в Близкия изток след убийството на иранския военачалник Касeм Солеймани. Франция, Германия и Китай приканиха Иран да се придържа към нуклеарното съглашение, вместо да го нарушава и приканиха за деескалация на напрежението в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР