Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация

...
Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация
Коментари Харесай

Ракета се взриви на 200 метра от Кирил Петков в Киев

Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация при визитата ѝ в Киев. Това разкри депутатът от „ ИТН “ Станислав Балабанов в „ Тази събота “ по bTV.
„ Трябваше да идем на място, с цел да се уверим с очите си по какъв начин наподобява една страна от Европа по време на война в XXI век. Имахме опция с делегацията и с министър-председателя в границите на два дни да посетим тези места и да се уверим какво значи, аз ще го нарека, притихналия пъкъл в Украйна. Гледките са ужасяващи и всичко това се случва единствено на 300 км от България. Европейци и християни, като нас, сега заплащат цената на войната с живота си “, съобщи Балабанов.
„ Това пътешестване беше извънредно тежко, само че проведено и синхронизирано по съвършен метод. И тук съм признателен на нашите представители на НСО, които бяха част от делегацията и които направих всичко допустимо да се погрижат за нашата сигурност. Но тези 48 часа минаха като години, тъй като като се изключи че посетихме някои от най-тежко потърпевшите покрайнини на Киев и видяхме с очите си по какъв начин целият живот е спрял. Тоест там са унищожавани освен жилищни здания, убивани са освен мирни жители, а е унищожена и цялата инфраструктура, търговски обекти, места от социална значителност, изобщо погубен е светът на естествения човек “, сподели депутатът от Има Такъв Народ.
„ В Буча давахме изказванията си над един всеобщ гроб, това беше потресаващо. Представете си квартал като в София, всеки един естествен квартал в София, който е изцяло опустошен. Хората, които са оживели от бомбардировките, са били принудително събрани в една православна черква, в двора на тази православна черква, и всеки един кротичък жител е бил екзекутиран пред очите на един духовник, който единствено поради това, че беше облечен с робата си и е изпълнявал дълга си, е бил оставен жив. Тоест бил оставен жив с единствената цел да гледа и да помни изгубени са човешки животи. Това са дами и деца, хора като мен, мои връстници, които не са имали избор, а и похищенията против тях са избрани от всички интернационалните общности като геноцид “, сподели още Балабанов.
„ Украинският народ в действителност има потребност от помощ и въобще не приказваме единствено за оръжия, а и за филантропична, здравна и морална поддръжка “, сподели депутатът от Има Такъв Народ.
„ Точно преди да стартира нашата интервенция по завръщането ни от Украйна през Полша за България се случи в действителност нещо сериозно. За страдание, през вчерашния ден през целия ден имаше сигнали за паника и ракетни удари. Знаете, това, за жалост, стана традиция в този прелестен град. В късния следобяд три ракети поразиха още веднъж цели в града и една ракета се взриви и на 200 метра от нас. Ние одеве бяхме с кортежа сложени в обстановка, в която чакахме да се качим на влака, с който 11 часа щяхме да пътуваме в посока Полша “, описа Балабанов.
Нашата делегация е трябвало да изчака на място, за какво е било незнайно дали няма да последват нови удари. Било им е препоръчано да се скрият в бомбоубежището на гарата. Когато са се качили на влака, композицията е поела тъкмо в посока на мястото на гърмежа, тъй като не е имало различен маршрут, описа Балабанов.
По думите му той към този момент е взел решение по какъв начин персонално ще гласоподава по въпроса за военната помощ за Украйна. В неделя ще има ексклузивен съдружен съвет на който делегацията ще опише за видяното в Киев.
„ В неща, които по принцип са отвън съдружното съглашение и проблем като войната в Украйна, подобен проблем поражда моментни решения, които би трябвало да се вземат бързо. Сега госпожа Нинова има демократичното право да приказва и да се държи по метод, по който тя желае. Но аз персонално като неин сътрудник я приканвам да разсъждаваме в чисто човешки и честен проект и да загърбим партийните си ползи, да загърбим целите си към това да не би инцидентно да изгубим част от личния си електорат “, съобщи Балабанов във връзка позицията на Българска социалистическа партия против доставката на военна помощ за Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР