Ракета "Катюша" удари иракска военна база близо до международното летище

...
Ракета "Катюша" удари иракска военна база близо до международното летище
Коментари Харесай

Ракета удари военна база близо до летището в Багдад

Ракета "Катюша " удари иракска военна база покрай интернационалното летище на Багдад, в която са ситуирани американски военнослужещи, съобщи Ройтерс, като се базира на свои източници.

Иракската войска съобщи, че в квартал "Ал Джихад ", в западната част на столицата, е открита ракетна установка с една ракета.

Няма потърпевши хора при нападението.

През последните седмици представители на държавното управление на Съединени американски щати предизвестяват за идно увеличение на офанзивите против американските сили в Ирак и Сирия - очакване, което ненапълно е обвързвано с втората годишнина от убийството на висшия ирански военачалник Касем Солеймани.

Засега никой не е поемал отговорност за този вид набези. Иракски милиции, близки до Иран, обаче дадоха обещание да отмъстят за убийството на Солеймани и на иракския пълководец Абу Махди ал Мухандис при удар, нанесен от американски дрон, покрай летището на Багдад.

Днешното нахлуване е второто за тази седмица против военната база край аерогарата. В понеделник беше осуетена офанзива с два дрона.
Вчера иракската противовъздушна защита смъкна други два безпилотни летателни апарата, заредени с експлозиви, до момента в който приближавали военновъздушната база Айн ал Асад западно от Багдад, в която са ситуирани американски сили.

Солеймани беше погубен на 3 януари 2020 година при удар с дрон покрай летището в Багдад по заповед на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

В понеделник иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Тръмп би трябвало да бъде съден за убийството, като в противоположен случай Иран ще отмъсти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР