Ракета, изработена в значителна степен от 3D принтер в базираната

...
Ракета, изработена в значителна степен от 3D принтер в базираната
Коментари Харесай

Отпечана с 3D принтер ракета е готова за дебютно изстрелване днес

Ракета, направена в забележителна степен от 3D принтер в основаната в Калифорния започваща компания Relativity Space, би трябвало да бъде изстреляна в първата си задача в орбита в сряда. Това е основен тест на новата тактика на компанията за понижаване на индустриалните разноски, разяснява " Ройтерс ".

Високата 35 метра ракета Terran 1, 85% от която е създадена благодарение на 3D-принтер, би трябвало да излети от базата на галактическите сили на Съединени американски щати в Кейп Канаверал, Флорида, в 13 часа локално време (20 часа българско).

" Стартът, за който се приготвяме, е опция да демонстрираме цялостен куп неща едновременно ", сподели Джош Брост, старши вицепрезидент на Relativity. Той назова Terran 1 " най-голямата 3D отпечатана конструкция, която в миналото е била сглобявана ". Процесът на 3D щемпел, към този момент необятно употребен в разнообразни промишлености, включва машини, които самостоятелно " отпечатват " поредни пластове от меки, течни или прахообразни материали, които бързо се втвърдяват или сливат, с цел да образуват твърди, триизмерни обекти.



Relativity, една от шепата започващи ракетни компании в Съединени американски щати, които се състезават да задоволят възходящото търсене на евтини услуги за изстрелване на апарати в орбита, заложи на пестенето на разноски. Което чака да реализира благодарение на великански, роботизирани 3D-принтери, с цел да опрости индустриалните си линии за ракети. Повечето от съперниците ѝ са се съсредоточили върху понижаване на разноските посредством създаване на ракети, предопределени за многократна приложимост, като ускорителите Falcon 9, създадени от SpaceX на Илон Мъск.

Използването на 3D-принтери, сподели Брост, разрешава на Relativity да форсира огромна част от своите индустриални процеси и по-лесно да прави промени за възстановяване на дизайна на ракетата, в случай че е належащо, откакто тя сполучливо е изхвърчала, елиминирайки нуждата от комплицирана верига за доставки, която другояче би забавила подобренията.

Докато проектираният за еднократна приложимост Terran 1 е основан да носи 1250 кг - най-вече спътници до ниска околоземна орбита, намаляващото търсене на този клас ракета притежател накара Relativity да създаде по-голяма, 3D отпечатана ракета за многократна приложимост - Terran R, която се чака да направи първия си старт следващата година.





Докато пазарното търсене на ракети като Terran 1 е отслабнало, Брост сподели, че идните полети на ракетата ще донесат информация по какъв начин е проектирана Terran R.

Запитан дали Relativity към момента продава Terran 1 на клиенти, Брост сподели, че компанията " продължава да приказва с хората за двете транспортни средства ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР