Ракета е била прихваната над град Донецк, съобщиха местните власти

...
Ракета е била прихваната над град Донецк, съобщиха местните власти
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Над 20 цивилни са убити от украинска ракета в Донецк

Ракета е била прихваната над град Донецк, оповестиха локалните управляващи от ДНР, представени от РИА " Новости " и ТАСС. Твърди се, че ракетата е украинска.

От отломките са починали 16 души, 23-ма ранени, които са откарани в болничното заведение. Сред ранените има и едно дете.

" Точка-У " е сваленa, само че даже отломките са предизвикали такива вреди, а най-лошото е гибелта на цивилното население. В зоната на банкомата хората просто стояха на опашка, стояха на спирката. 20 души - това е по предварителни данни за починалите, още девет ранени. Сред починалите има деца “, сподели ръководителят на ДНР Денис Пушилин.

Ракетата е паднала на една от най-оживените улици - ул. " Университетска ", намираща се близо до държавната постройка. Повечето жертви са били хора, чакащи да влязат в банков клон, както и пасажерите на рейс на градския превоз, оповестява Първи канал. Според ТАСС на опашката е имало десетки, най-вече пенсионери.

Местните управляващи от ДНР настояват, че ракетата е била с касетъчен заряд. Градът през последните дни бе подложен на обстрел, а съгласно поданици на Донецк толкоз доста жертви не е имало от 2015 година, оповестява Първи канал на съветската телевизия.

От украинска страна към момента няма формален коментар по случая.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР