Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира

...
Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си на Ролан Гарос след здрава битка с Вавринка

Ракета №1 на България Григор Димитров  отпадна в третия кръг на шампионата Ролан Гарос. Той бе надвит от положителния си другар отвън корта Стан Вавринка след 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). Така Гришо още веднъж не съумя да се класира за 1/8-финалите в Париж, макар че сподели страховит тенис в първата седмица на шампионата.
Двубоят, който стартира през вчерашния ден, бе извънредно равносилен от първата до последната си минута. Швейцарецът започва с брейк още в първия гейм на мача, който Гришо върна в средата на сета. До края двамата печелиха подаванията и по този начин се стигна до тайбрек, в който Стан надви. Последва и вторият сет, само че в него пробивите липсваха и разумно още веднъж се стигна до изиграването на дълъг гейм. И този път 28-ят в света бе по-концентриран, с цел да успее да поведе с 0:2 сета, като след последната точка срещата бе прекратена поради настаналия мрак във френската столица.
Днес двамата още веднъж излезнаха на Корт №1, с цел да продължат борбата по сред си. И още веднъж, както през вчерашния ден, геймовете бяха печелени елементарно от сервиращите до деветия гейм, когато Вавринка откри метод да пробие Григор, само че българинът мигновено се върна в " играта " и изравни за 5:5 след пробив на своята сметка. Така феновете на мача още веднъж щяха да гледат тайбрек и този път Григор потегли по-смело. Българинът бързо направи два минипробива и скоро водеше с 6:2. Четирите сетбола не бяха задоволителни и в последна сметка швейцарецът подвигна победоносно ръце след 8:10.
За статистиката Вавринка остави цели 14 аса против единствено 4 за хасковлията. Стан имаше превъзходство и при печелившите удари - 57 против 36, както и при непредизвиканите неточности - 60 против 34. На 1/8-финалите ракета №2 на Швейцария ще се изправи против Стефнос Циципас. 20-годишният грък победи с 3:1 Филип Крайнович.
Всичко най-интересно от загубата на Григор Димитров от Стан Вавринка може да прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР