Ракът на кожата е заболяване, което се развива по-често сред

...
Ракът на кожата е заболяване, което се развива по-често сред
Коментари Харесай

Кой е най-застрашен от рак на кожата?

Ракът на кожата е заболяване, което се развива по-често измежду русите и светлокожи хора. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Стела Денчева, шеф на профилирана белодробна болница във Велико Търново. Тя напомни, че слънчевите алергии и ракът на кожата не са свързани.
" Първото заболяване може да засегне всеки, а при второто има избрани закономерности. Ракът на кожата се провокира от продължителното облъчване на слънчева светлина и по-специално на ултравиолетовата част от тази светлина. По-светлите хора са по-чувствителни и затова, когато се излагат по-продължително време на слънчева светлина, това е причина за развиване на рак на кожата. Обикновено е хубаво да се знае, че по-светлите хора са по-малко предпазени от ултравиолетовите лъчи, а в кожата на по-тъмните хора, разбирайте тези с кестеняви коси и натурален загар, има един пигмент, който се назовава мелатонин, който реализира известна защитна функционалност ", изясни експертът.
Тя бе безапелационна и, че взимането на превантивни ограничения против болестта, е наложително. Основните са потреблението на защитни лосиони с ултравиолетов фактор и избягването на слънчевата светлина в часовете от 12.00 до 17.00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР