Ракът и десетките му разновидности вече изместват сърдечните заболявания по

...
Ракът и десетките му разновидности вече изместват сърдечните заболявания по
Коментари Харесай

Ракът, сърдечните заболявания и коя е най-смъртоносната болест в развитите страни

Ракът и десетките му разновидности към този момент изместват сърдечните болести по брой отнети животи. Твърдението важи за хората на възраст сред 35 и 70 години, които живеещи в страни, където приходите са междинни или над междинните в международен мащаб.

Това сочат резултатите на скорошно изследване, извършено в Квебек, Канада, което демонстрира, че от 2003 година насам случаите на рак са се нараснали доста.

Смъртоносните сърдечни болести към момента са водещата причина за гибел в световен проект, само че в страни от " първия свят ", измежду които са Канада, Швеция и Обединените арабски емирства, ракът лишава до два път повече животи от сърдечните заболявания.

На пръв взор това е много необичайно, като вземем поради, че медицинските услуги в тези страни са на много високо равнище. А Швеция да вземем за пример се слави като една от най-здравословните страни в света.

Сред страните със междинна рентабилност, където ракът се трансформира във водеща причина за гибел, са Иран, ЮАР, Колумбия, Китай, Бразилия, Аржентина, Чили, Турция и Полша.

Според учените, сърдечните болести стартират да изостават зад рака, защото към този момент има голям брой ефикасни медицински средства за предотвратяването и преодоляването им. При онкологичните болести обаче тези механизми и способи са доста по-малко. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР