Раждането на бебе засяга всяка част от живота на родителите,

...
Раждането на бебе засяга всяка част от живота на родителите,
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за секса след раждане

Раждането на бебе визира всяка част от живота на родителите, в това число и техния полов живот. Макар, че детето се трансформира в приоритет номер едно, това не значи, че двойката би трябвало да не помни за секса и интимността.

Много двойки понижават доста половия си живот, откакто са се сдобили с правоприемник. Сексът обаче е значима част от всяка връзка, ето за какво не би трябвало да бъде подценяван след раждането.

Колко скоро след раждането е добре да се прави секс?

Обикновено се предлага на дамите да изчакат сред четири и шест седмици, откакто са родили. При вагинално раждане месец може да бъде изцяло задоволителен, до момента в който при цезарово сечение е наложително да се изчака шест седмици. Все отново самостоятелната консултация с доктор е най-хубавото решение. Понякога чисто физически дамата може да бъде подготвена за секс, само че душевен да не е по този начин.

Какво е значимо да знаете за секса след раждането?

Трябва деликатност: Може би се чудите дали сексът след раждането е мъчителен. Това още веднъж зависи от дамата, както и от метода, по който се подхожда към секса. За да се избегне болката, мъжът би трябвало да бъде гальовен и наложително да включи предварителна полова игра.

Възбудата може да пристигна по-бавно, защото кърменето постоянно потиска овулацията, дамите нормално имат по-ниско либидо, до момента в който кърмят. Разбира се, към момента е изцяло допустимо да се възбудите и да получите оргазъм, просто може да отнеме малко повече време. Когато се добави и чисто психологическият фактор за бебето, майката несъмнено може да има потребност от повече тласък за полова възбуденост.

Забременяването е допустимо

Забременяването след раждането е изцяло допустимо. Кърменето може да потисне овулацията, само че не всеки път. Освен това овулацията се случва преди първата менструация след раждането, тъй че е наложително да се предпазвате от бременност по време на половия акт.

Либидото се покачва по време на овулация

След като менструацията се появи още веднъж, нормално по време на овулация либидото на дамата се покачва. Това може да е доста подобаващ миг за секс.

Проявете схващане към тялото си

Женското тяло след раждане е минало и продължава да минава през доста промени. Променящите се хормони могат да повлияят освен върху либидото на дамата, само че и върху естественото навлажняване по време на секс. Ето за какво потреблението на лубрикант на естествена основа е целесъобразно.

Експериментирайте

Има огромна възможност сексът директно след раждането доста да се разграничава от този, който сте правили преди да забременеете въобще. Чувствайте се свободни обаче да експериментирате, с цел да откриете кое и по какъв начин ви носи наслаждение тъкмо в този миг.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР