Раждаемостта в САЩ е паднала до рекордно ниски нива през

...
Раждаемостта в САЩ е паднала до рекордно ниски нива през
Коментари Харесай

Рекорден спад в раждаемостта в САЩ

Раждаемостта в Съединени американски щати е паднала до рекордно ниски равнища през 2018 година, а броят на ражданията понижава за четвърта година поред, написа американското издание Washington Examiner.
Според отчета на Националния център за здравна статистика на Съединени американски щати, общият коефициент на раждаемост на страната или междинният брой на децата, които дамата би трябвало да роди през живота си, като се има поради настоящата раждаемост, доближи рекордно ниско равнище от 1.73, което е спад от 2%. Това е под прага за поддържане на сегашните равнища на популацията, 2.1 деца за всяка майка, добавя организация Фокус.
В същото време броят на ражданията е намалял до 3,788,235, което е спад от 2% и най-нисък през 32 години.
Данните, оповестени на 15 май, демонстрират, че Съединени американски щати, които в миналото са се радвали на извънредно висока плодовитост за богата страна, от ден на ден наподобяват на Япония и богатите страни в Европа, които от дълго време имат ниска раждаемост и в някои случаи на изгубено население. Нивата на раждаемост в Съединени американски щати в този момент са под равнището на заменяне за едно десетилетие, след спад, който съответства с финансовата рецесия.
Демографът на Института Брукингс Уилям Фрей съобщи, че повода може да са последните стопански трендове. „ По-младите ни жители към момента се борят с Голямата криза, а доста хора в двадесетте си години имаха късен старт “, сподели той.
„ Това може да не е толкоз извънредно, колкото наподобява - сподели Фрей - Дългосрочният проблем е с младежите “.
Най-рязък спад в ражданията има измежду младежите на възраст сред 15 и 19 години, които са родили 179 607 деца, което е спад с 9%. Въпреки, че раждането на младежи към момента е относително високо в Съединени американски щати спрямо други страни, то през последните години внезапно е спаднало, а откривателите на наклонността го приписват по-голямо самоограничение и по-голяма приложимост на надзор на раждаемостта.
Ниската раждаемост до някаква степен се компенсира от множеството раждания измежду дамите на възраст 40 до 44 години, които са нарастнали с 2% до 117,339. Раждаемостта в тази възрастова група последователно нараства от 1982 година насам.
„ По-късно може да има известно повишаване на плодовитостта при дамите през 30-те и началото на 40-те години, само че това не е права линия и не знаем дали ще продължи да се намалява “, сподели Фрей.
Според него, работната мощ и младежкото население не престават да нарастват доста последователно, Съединени американски щати би трябвало да влагат повече запаси в по-младото население, тъй като „ ние ще станем доста подвластни от възрастта на тези младежи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР