РАИ С тържествена церемония, на която реч произнесе италианският президент Серджо

...
РАИ
С тържествена церемония, на която реч произнесе италианският президент Серджо
Коментари Харесай

Валя Балканска омая жителите и гостите втората Европейска столица на културата Матера 2019

РАИ С тържествена гала, на която тирада произнесе италианският президент Серджо Матарела и на която пя българската национална певица Валя Балканска, италианският град Матера стана публично през днешния ден Европейска столица на културата, заяви уеб сайтът на телевизия РАИ, представен от дир.бг.

Церемонията на един от централните площади на града, " Сан Пиетро Кавеозо ", бе водена от артиста Джиджи Пройети. Тя бе наречена " Отворено шоу " и в нея участваха редица италиански и непознати реализатори.

Валя Балканска в акомпанимент на гайда омайност жителите и гостите на Матера с осъществяването си на песента " Излел е Дельо Хайдутин ".

Италианският президент Серджо Матарела съобщи, че днешният ден е от огромно значение за Матера, за цяла Италия и за Европа. Италианският президент посочи силата на културата в изгода общественото сближение. В речта си Матарела напомни също по този начин, че да бъдеш европеец през днешния ден е неделима част от самата националната еднаквост. В речта си той напомни, че Матера е Европейска столица на културата тази година дружно с Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР