Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ предупреди, че може да спре работа

...
Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ предупреди, че може да спре работа
Коментари Харесай

“Лукойл“ предупреди, че може да спре работа заради отмяната на дерогацията

Рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ предизвести, че може да спре работа след реализирана в петък сделка от „ Продължаваме промяната–Демократична България “, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи износът на петролни артикули да се прекрати още на 1 януари, а дерогацията да отпадне от март следващата година.

В позиция до медиите „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември тази година.

„ Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството “, написа в прессъобщението.

„ Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар “, се споделя още в позицията.

До момента институциите нямат коментар на това изказване до медиите от рафинерията.

Припомняме, че на 17 ноември от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ се сплотиха към решението, че дерогацията на съветския петрол ще бъде анулирана в две стъпки - първата - от 1 януари посредством прекъсване на квотите за експорт, и от 1 март - окончателната й анулация, добави тя.На среща били разисквани и въпросите за бюджета за следващата година като настояванията на парламентарните групи за приходите и разноските са задоволени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР