Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ предупреди, че може да спре работа

...
Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ предупреди, че може да спре работа
Коментари Харесай

Лукойл: Спирането на износа е отмяна на дерогацията

Рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ предизвести, че може да спре работа след реализирана в петък сделка от „ Продължаваме промяната–Демократична България “, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи износът на петролни артикули да се прекрати още на 1 януари, а дерогацията да отпадне от март следващата година.

Те се споразумяха и да заобикалят плаващите болшинства с Народното събрание

В позиция до медиите „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември тази година.

„ Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството “, написа в прессъобщението.

ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ считат, че това може да докара до дефицит на нефт и растеж на цените

„ Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар “, се споделя още в позицията.

До момента институциите нямат коментар на това изказване до медиите от рафинерията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР