Рафинерия в украинския град Кременчук беше поразена тази нощ при

...
Рафинерия в украинския град Кременчук беше поразена тази нощ при
Коментари Харесай

Русия унищожи рафинерия в Кременчук

Рафинерия в украинския град Кременчук беше изумена тази нощ при съветски удари с дрон, оповестиха локалните управляващи, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Имаше пожар. Службите за изключителни обстановки работят на място ", написа в " Телеграм " военният шеф на Полтавска област Дмитро Лунин.

Кременчук е промишлен град, обстрелван няколко пъти от началото на нашествието поради стратегическото му значение като център за преправяне на нефт. Рафинерията също е била обект на офанзиви, а предишното лято търговски център в града беше изумен от съветска ракета, като починаха 20 души.

Russian attacked the Kremenchuk oil refinery again. It`s out of operation after previous attack but could have environmental impacts. For more info, read our analysis of strikes on fossil fuel facilities in Ukraine
— Wim Zwijnenburg (@wammezz)

Тази нощ Русия е атакувала Украйна с 24 дрона, ориентирани към северната и централната част на страната, заяви генералният щаб в Киев. 17 от дроновете са били свалени, заяви армията в изказване, като добави, че те са били унищожени в Сумска, Полтавска, Кировоградска и Днепропетровска област.
Столтенберг: Украйна незабавно се нуждае от системи за Противовъздушна отбрана
Украйна незабавно се нуждае от системи за противовъздушна защита, в това число муниции, аварийни елементи и поддръжка на системите, с които украинската войска към този момент разполага, съобщи през вчерашния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Столтенберг сподели, че войната, която е към този момент във втората си година, е „ война на безсилие “, само че не е в „ патова обстановка “, като се има поради напредъкът, реализиран от Украйна в почналата през юни нейна контраатака за отвоюване на териториите, окупирани от съветските сили.

" Ако желаеме завършек на войната, в случай че желаеме обективен и дълготраен мир, военната поддръжка за Украйна е верният път ", сподели Столтенберг в изявление в Ню Йорк, където се организира годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. " Украйна се нуждае от доста и разнообразни типове поддръжка ", добави той.

Страната има незабавна потребност от противовъздушна защита, посочи генералният секретар на НАТО. Не единствено нови системи, само че също муниции, поддръжка, аварийни елементи... 

" Виждаме, че всеки ден в Украйна Противовъздушна отбрана избавя живота на доста хора и би трябвало да поддържаме системите за Противовъздушна отбрана на Украйна ", посочи Столтенберг.

По-рано през вчерашния ден почитан представител на американския Държавен департамент сподели, че укрепването на украинските системи за Противовъздушна отбрана е основно, в това число за отбраната на сериозна инфраструктура с наближаването на зимата.

Някои военни анализатори споделят, че на Украйна може да се окаже мъчно да поддържа динамичността на бойното поле с настъпването на студено и влажно време. Според Столтенберг обаче сраженията може да продължат и през есента и зимата.

" Това, което би трябвало да създадем, е да поддържаме украинците, а от тях зависи какви решения ще вземат на терен ", сподели Столтенберг.

Войната на безсилие се трансформира във война на логистиката, разясни генералният секретар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР