Рафинериите се подготвят за ново рязко увеличение близо до рекордното

...
Рафинериите се подготвят за ново рязко увеличение близо до рекордното
Коментари Харесай

Петролът пое надолу под натиска на опасенията за настъпваща рецесия

Рафинериите се приготвят за ново внезапно нарастване покрай рекордното равнище, сложено през месец Май

Цената на петрола на азиатските пазари през днешния ден пое надолу, като изтри повишаването от предходните търговски сесии, под натиска на опасенията, че международната криза настава и макар продължаващите проблемите с доставките заради незадоволителни рандеман от страна на ОПЕК, хаоса в Либия и глобите против Русия, съобщи.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през август спаднаха с 35 цента или 0,3 на 100 до 111,28 $ за барел. В петък цената скочи с 2,4 на 100.

Американският лек недопечен нефт загуби 32 цента или 0,3 на 100 до 108,11 $ за барел, откакто в петък нарастна с 2,5 на 100.

Пазарите са под въздействието на страховете от настъпваща криза от най-малко две седмици, до момента в който проблемите с доставките варират, което преди да се стигне до по-сериозен спад на цената.

Добивът на страните от ОПЕК през юни спадна с към 100 000 барела дневно до 28,52 милиона барела, вместо да се усили с 275 000 барела, сочи изследване на Ройтерс.

Спадът на производството в Нигерия и Либия надви над нарастването в Саудитска Арабия и някои други страни, а в Либия се чакат още проблеми заради продължаващия политически безпорядък. При естествен рандеман от към 865 000 барела на ден, през юли Либия изнасяше сред 365 000 и 409 000 барела.

Очаквана стачка на няколко норвежки петролни платформи тази седмица пък ще свие добива с към 130 000 барела.

Търговците ще наблюдават за формалните цени за август от най-големия експортьор на нефт Саудитска Арабия за признаци какъв брой стегнат е пазарът, като рафинериите се приготвят за ново внезапно нарастване покрай рекордното равнище, сложено през май.

Девет източника на пречистване, интервюирани от Ройтерс, чакат формалната продажна цена на саудитския водещ арабски лек недопечен нефт да се увеличи с към 2,40 $ за барел по отношение на предходния месец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР