RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Най-малко седем израелски войници бяха

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Най-малко седем израелски войници бяха
Коментари Харесай

Засада уби 7 израелски войници в град Газа, където битките бушуват седмици в опустошителна офанзива

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Най-малко седем израелски бойци бяха убити при засада в град Газа, оповестиха израелските медии в сряда, като армията продължи да среща тежка опозиция в атака против Хамас, която провокира интернационално отвращение и рядка рецензия от страна на Съединени американски щати за убийството на хиляди цивилни.

Администрацията на президента Джо Байдън неведнъж е призовавала Израел да предприеме по-големи ограничения, с цел да щади палестинските цивилни, даже когато блокира интернационалните апели за преустановяване на огъня и незабавно даде военна помощ на своя непосредствен съдружник. Израел отхвърли предложенията на Съединени американски щати за следвоенен проект, който би съживил дълго пасивния кротичък развой с палестинците.

Въздушната и наземна атака докара до гибелта на над 18 400 палестинци, най-вече цивилни, от октомври насам 7 офанзива от Хамас, която провокира войната. Близо 85% от 2,3-милионното население на Газа е било насила да напусне домовете си и огромна част от северната част на Газа наподобява на л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР