Рафаел Надал заяви, че се намира в добра физическа форма

...
Рафаел Надал заяви, че се намира в добра физическа форма
Коментари Харесай

Надал: Все още свиквам с ролята си на баща


Рафаел Надал съобщи, че се намира в добра физическа форма и чака с неспокойствие Australian Open. Испанецът, който страдаше от сериозен проблем в коремните мускули през последните месеци на 2022, загуби шест от последните си седем мача в Тура, като последният му триумф бе против Каспър Рууд в груповата фаза на Финалите. Макар да стартира сезона с две провали, международният №2 е безапелационен, че ще стартира със самочувствие присъединяване си на Откритото състезание на Австралия.

„ Вярно е, че в последните няколко шампионата бях много надалеч от нормалното си равнище, вследствие на което изгубих и двата мача в Сидни. Въпреки това обаче съм доволeн от предсезонната си подготовка. Мисля, че съм в добра форма, само че би трябвало да стартира да го демонстрирам и в мачовете. Имам още една седмица за подготовка и в случай че съумея да извлека максимума от нея, считам, че ще имам много положителни шансове на Australian Open “ – сподели рекордьорът по трофеи от Големия шлем пред Eurosport.

В четвъртък (12 януари) Надал ще се изправи против международния №11 Хуберт Хуркач на благотворителен шампионат, който ще се организира на „ Rod Laver Arena “ в Мелбърн. Това ще е първият му мач на този корт след трагичния успех над Даниил Медведев преди съвсем година.

„ Победата на миналогодишния край на Australian Open бе измежду най-неочакваните в кариерата ми поради метода, по който се развиваше мача доникъде на третия сет. Този поврат е един от най-важните в кариерата ми. Това беше доста прочувствен ден, който в никакъв случай няма да не помни “ – сподели Матадора.

Предстоящото Открито състезание на Австралия ще бъде доста особено за Надал, защото това ще бъде първият му шампионат от Големия шлем, откакто стана татко. Съпругата и синът на испанеца са дружно с него в Австралия, като тенисистът показа, че към момента привиква с новия си метод на живот.

„ Все още се приспособявам към този нов стадий от живота си. Несъмнено иска ми се постанова да съм доста по-организиран, в сравнение с преди. За пръв път минавам през това, тъй че протичащото се е изцяло ново за мен. Ще ми бъде нужно известно време, с цел да привикна с това, което се случва, само че имам прелестни хора към себе си, тъй че съм сигурен, че няма да имам съществени проблеми в това отношение “ – приключи първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

Надал ще бъде подложен под №1 в Мелбърн след отдръпването на Карлос Алкарас. Жребият за главната скица ще бъде изтеглен в четвъртък (12 януари), като церемонията е планувана за 09:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР