Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на

...
Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рафа Надал - 14 финала на Ролан Гарос и 14 титли

Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а купа от Откритото състезание на Франция по тенис. На грандиозния край на тазгодишния Ролан Гарос, Матадора пречупи съпротивата на норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0. Финалният мач на корт Филип Шатрие продължи единствено 2 часа и 18 минути.

Надал затвърди съвършената си успеваемост на Ролан Гарос, където е непобеден във финалните мачове. Той взе и 22-ра купа от Големия шлем, с което се откъсва на две пред огромните си противници Новак Джокович и Роджър Федерер.

Рафа дойде в Париж с доста физически подозрения заради хроничната му травма на левия крайник (преди да се изправи против Джокович той сподели, че не знае дали това няма да бъде последният му мач на Ролан Гарос), само че неговото владичество на шампионата беше неоспоримо, както постоянно. Той победи международния номер едно на четвърт финала, направи доста под напрежение мач със Зверев на полуфинала, до тежката травма на германеца. На финала Рууд (от години норвежецът тренира в школата на Надал) не беше равносилен съперник.

 

По пътя към 14-ата си корона в Париж Надал загуби единствено три сета, това се случи в сложния петсетов дуел с Феликс Оже-Алиасим и в четвъртфинала с Джокович.

 

" Каспер, беше наслаждение да видя млад и кадърен тенисист като теб на финала. Ти сподели, че си огромен състезател, подготвен да направи огромни крачки. Същото споделям и на хората от твоя екип, обърна се Надал към финалиста, след което благодари на фамилията и екипа си.

 

Преминахме през какви ли не тествания, нямаше по какъв начин да преодолея всичко, в случай че не бяха околните ми хора. Може би щях от дълго време да съм се отказал. Това е доста специфична купа за мен, повярвайте ми. Не знам какво ще се случи в бъдеще, само че ви убеждавам, че ще продължа да се боря и да върша това, което ме прави благополучен ", приключи речта си първенецът.

 

Надал и Рууд се срещнаха за първи път. За 23-годишния норвежец това беше и дебютно присъединяване във край от Шлема. На 36 години Надал е и най-възрастният първенец на Ролан Гарос.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР