Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на

...
Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а титла от Откритото първенство на
Коментари Харесай

Историческо! Рафа с рекордна 14-а титла в Париж! Испанецът с 22-и трофей от Големия шлем1

Рафаел Надал завоюва рекордна 14-а купа от Откритото състезание на Франция по тенис. На грандиозния край на тазгодишния Ролан Гарос , Матадора пречупи съпротивата на норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0.

Титлата е под №22 от Големия шлем за Краля на клея, който завоюва и първия за годината Мейджър шампионат – Аустрелиън Оупън. По този метод испанецът поведе с два трофея в конкуренцията си със своите огромни противници Новак Джокович и Роджър Федерер, които са с по 20.

Сред почитателите в Париж бяха куп звезди, измежду които Хю Грант, Майкъл Дъглас и доста други известни персони, измежду които футболната звезда Роберт Левандовски и българката тенис легенда Магдалена Малеева, написа БИЦ Спорт.

Първият сет стартира добре за Надал, който проби за 2:0, само че Рууд не му разреши да затвърди постигнатото и завоюва гейма, в който испанецът сервира. Това обаче бе всичко по-добро от норвежеца, който позволи още един пробив за 3:1. В идващите геймове всеки печелеше сервиса си, с цел да се стигне до крайното 6:3 в интерес на Надал.

Вторият сет стартира равностойно, само че Рууд съумя да пробие Надал на нула за 3:1. В идващия гейм обаче испанецът направи същото и понижи изоставането си до 2:3, след което изравни (3:3). Последва пробив на сметката на Надал, гейм на нула за 5:3, след което взе и сета при четвъртата си опция (6:3).

Надал потегли мощно и в третия сет и проби Рууд за 2:0. Последва триумф при собствен сервис и нов пробив за 4:0. Резултатът стана 5:0, с цел да се стигне до триумфа с 6:0, въпреки при втория мач пойнт.

Снимка: Туитър/Ролан Гарос
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР