Рафаел Надал вероятно е човекът, който е най-вещ по темата

...
Рафаел Надал вероятно е човекът, който е най-вещ по темата
Коментари Харесай

Турнирите и играчите искат да правят пари: Надал коментира контузиите на Алкарас и Синер

Рафаел Надал евентуално е индивидът, който е най-вещ по тематиката с травмите. Цялата блестяща кариера на Рафа беше съпъствана от най-различни физически проблеми, само че той продължаваше да е на корта и в този момент е решен да постави завършек на професионалния си тенис път по своите лични правила, откакто се завърна назад на корта и през вчерашния ден започва сполучливо акцията си в Рим.

Надпреварата в италианската столица обаче е лишена от наличието на двете огромни нови звезди на мъжкия тенис, а точно Карлос Алкарас и Яник Синер, чието присъединяване на Ролан Гарос към този момент не е напълно несъмнено, а ето какво е обяснението на Матадора, който изброи факторите, които съгласно него са отговорни за множеството контузии в професионалния тенис все още:

" Когато играта непрестанно се забързва, то травмите са неизбежни. Няма по какъв начин да се избегне сходен сюжет, когато през голяма част от сезона се играе на твърди кортове и повърхностите стават все по-тежки за тялото. Травмите постоянно са били част от играта и това е истината. Разбирам, че за вас отсъствието на Яник е ужасна вест, още повече като се има поради по какъв начин играе до момента през сезона. Мога да приказвам с часове по тази тематика, която в тази ситуация е настояща, тъй като липсват две от най-големите имена в Тура. Нещата са взаимносвързани. Говорим за натоварения график, за бизнеса и спорта. Истината, е че шампионатите, както и играчите желаят да вършат пари. Приемам ролята си в този кръг и се опитваме да се приспособяваме.

Няма потребност да говорите навръх мен за травмите, като се има поради, че съм изпуснал толкоз доста значими шампионат в своята кариера поради контузии. Не можеш да се оплакваш. Приемаш нещата такива, каквито са и продължаваш напред. Контузваш се и е ред на това да се възстановиш оптимално добре. Яник и Карлос са доста млади, тъй че ще имат още доста години, в които да играят в Рим и да реализират триумфи. Няма място за драма. Турнирите ще оцелеят даже без Яник и Карлос, които са един от най-важните играчи за всяко едно събитие.

За Италия неналичието на Яник е в действителност ужасна вест. Дори на мен ми е мъчително за него като фен и негов сътрудник, тъй като той заслужаваше да играе тук.
Това е. Пожелавам на него и на Карлос, всичко най-хубаво и желая да се срещнем с тях на Ролан Гарос " - разяснява Матадора в последната си конференция.

Rafa Nadal was asked about Sinner & Alcaraz’ injuries, ‘When the game is faster & faster, you get injured… When you play most of the year on hard courts and the surfaces are tougher for the body, you get injured’

“With the experience you have in terms of years on the tour and…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР