Рафаел Надал срещу Даниил Медведев е финалът в мъжкия турнир

...
Рафаел Надал срещу Даниил Медведев е финалът в мъжкия турнир
Коментари Харесай

Надал отвя италианец и стигна финала в Ню Йорк

Рафаел Надал против Даниил Медведев е финалът в мъжкия шампионат на US Open, откакто трикратният първенец не позволи изнеада и победи Матео Беретини със 7:6 (6), 6:4, 6:1. Надал изигра един от най-бързите си мачове, като го завърши за 2.39 часа.

Испанецът беше на извънредно равнище и в продължение на целия дуел не даде нито една опция на Беретини да пробие подаването му. В същото време 25-ият в света даде 16 точки за пробив на втория в ранглистата и беше продънен четири пъти.

Това ще бъде пети край за Надал в Ню Йорк и втори в последните три години. Испанецът завоюва купата през 2010, 2013 и 2017 година и ще опита да завоюва своя 19-и трофей от Големия шлем, с което да се приближи на единствено един от Роджър Федерер.

В първия сет Надал получаваше късмет да пробие Беретини при всеки сервис гейм, само че италианецът намираше сервиса си в най-подходящия миг, като се измъкна общо шест пъти. Той съумя да вкара сета в тайрек, в който поведе с 4:0 и даже имаше сетбол, водейки с 6:5. Все отново опитът на Надал си сподели думата и той надви.

Испанецът затвърди наклонността в 22 полуфинала в Шлема, в които е взимал първия сет в никакъв случай да не губи дуела. Във втората и третата част нещата минаха доста по-гладко за испанеца.

" Имах шанс в тайбрека, в който самичък си сътворих проблеми. Не бях на равнището от началото на сета. Все отново съм удовлетворен по какъв начин играх и, че още веднъж съм на край. Няма да ми бъде по никакъв начин елементарно ", сподели Надал след дуела.

Във финала Надал ще срещне Даниил Медведев, който в профил Григор Димитров. Срещата ще бъде повтаряне на финала от мастърса в Монреал преди месец, когато испанецът победи с 6:3, 6:0.

Това е и единственият мач дотук сред двамата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР