Рафаел Надал сподели, че вече се е нагодил към 25-секундния

...
Рафаел Надал сподели, че вече се е нагодил към 25-секундния
Коментари Харесай

Рафаел Надал няма проблеми с часовника, който отброява времето за начален удар

Рафаел Надал показа, че към този момент се е нагодил към 25-секундния часовник, отброяващ времето за осъществяване на сервис. " Матадора " завоюва Откритото състезание на Канада, без значение, че се смята, че правилото е въведено, точно поради неговото постепенно осъществяване на начален удар.

 Световният №1 Рафаел Надал се отдръпна от
Световният №1 Рафаел Надал се отдръпна от " Мастърс " 1000 в Синсинати

" Матадора " желае да се запази за US Open

" Няма проблеми. Както споделих преди шампионата, персонално аз не одобрявам концепцията, само че не тъй като е срещу мен. Понякога хората остават с усещане, че съм муден състезател и тъкмо по тази причина ми се постанова да изяснявам мнението си. Не, не съм муден. Мога да бъда по-бърз, само че обичам да мисля. Мачовете, които остават в историята на нашия спорт не са тези, които не престават по час и половина. Няма по какъв начин дуел да продължи час-два и да бъде героичен.

Опитът ми демонстрира, че хората се любуват не на мачове, в които топката минава по 2-3 пъти над мрежата от самото начало, а на такива, в които има разигравания по 15-20 удара. Така си мисля аз. И когато имаш поредност дълги разигравания няма по какъв начин да се подготвиш чисто физически за 25 секунди преди идващия сервис. Това е моето мнение. Но разпоредбите са такива и аз ги одобрявам. Съобразявам се с тях, както демонстрирах през цялата предходна седмица. Това е всичко. Това не е нещо, което е настроено против мен. Имам персонално мнение, с което не скланям никого ", разяснява Надал.

Часовникът не е проблем, в случай че съдията умее да борави с него по верния метод. Съдията афишира резултата, след което пуска хронометъра. И в случай че съдията има малко повече знания върху нещата, като на образец какъв брой дълго е траяла предходната точка, може да пусне часовника малко по-късно. По мое мнение, съдиите си свършиха съвършено работата през цялата седмица ", сподели още Надал.

След успеха в Торонто, международният №1 отхвърли присъединяване от идващия шампионат " Мастърс " 10000 в Синсинати, подготвяйки се за отбраната на купата на US Open след по-малко от две седмици.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР