Рафаел Надал сподели, че макар да е много щастлив от

...
Рафаел Надал сподели, че макар да е много щастлив от
Коментари Харесай

Надал: Стъпалото ми беше безчувствено, не мога да продължавам така


Рафаел Надал показа, че въпреки да е доста благополучен от триумфа си на Ролан Гарос, с неговия екип би трябвало да продължат да търсят дълготрайно решение за хроничната му контузия в стъпалото. Състоянието на Матадора се усложни съществени по време на Мастърса в Мадрид и самото му присъединяване на Ролан Гарос бе под въпрос. Надал обаче още веднъж сподели за какво в никакъв случай не трябва да бъде отписван и през днешния ден още веднъж напусна „Филип Шатрие“ с трофея ръце.

През последните дни в медиите се появиха информации, че испанецът съвсем несъмнено ще пропусне Уимбълдън. Тези клюки обаче бяха отречени от неговия PR Бенито Перес-Барбадийо, който съобщи пред Стюарт Фрейзър от The Times, че Надал и екипът му към момента не са взели решение за Шампионата.

„Ясно е, че без болежка и премеждия няма по какъв начин да печелиш такива шампионати. Това обаче не трансформира обстоятелството, че ежедневният ми живот е много сложен в последно време. Има хубави моменти, в които съм в положение да играя и да надвивам, само че когато се прибера вкъщи по-късно болката е доста мощна. Хората от екипа ми обаче са неразделно до мен и ми оказват помощ да се оправя със ситуацията“ – разяснява испанецът пред France Televisions след церемонията по награждаването.

„Най-трудният ми миг в шампионата беше след мача против Муте във втори кръг. Ако би трябвало да съм откровен, когато се прибрах в хотела по-късно, към този момент едвам ходех. За благополучие лекарят ми беше тук и ми помагаше. Едва ли някой различен състезател е създавал толкоз доста работа на лекаря си, колкото аз“ – добави международният №5.

„Тази победа е доста, доста значима. Щастлив съм, че към момента се любувам на тениса и мога да играя на такова равнище. Прекрасно е и това, че трибуните са цялостни, защото след пандемията към този момент не одобряваме това за даденост. В момента се усещам необикновено, тъй че ще забележим какво ще се случи. Говорих с разнообразни лекари, които ми предложиха няколко вероятни разновидността. Ще опитаме лекуване и се надяваме да даде резултат. По време на шампионата играх с обезболяващи и през по-голямата част от времето стъпалото ми беше изцяло безчувствено, защото инжекциите блокираха нервите ми. Това обаче е единствено краткотрайно решение. Ясно е, че не мога да не преставам по този начин“ – съобщи олимпийският първенец от Игрите в Пекин.

Надал разяснява и какви са възможностите да взе участие на Уимбълдън поради контузията му, както и свадите към организацията.

„Ще играя на Уимбълдън единствено в случай че съм в нужното физическо положение. Не желая да поемам непотребни опасности със здравето си, само че и няма по какъв начин да подцени този шампионат с лека ръка. Обичам Уимбълдън и вардя доста скъпи мемоари от там. Искам да играя на Уимбълдън, само че към момента не мога да кажа дали това ще се случи. Ако намерим метод да играя без обезболяващи, тогава няма да има проблем. Но, както споделих, нито мога, нито желая да преминавам през това на всеки турнир“ – приключи испанецът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР