Рафаел Надал спечели за рекорден осми път Мастърс турнира на

...
Рафаел Надал спечели за рекорден осми път Мастърс турнира на
Коментари Харесай

Надал детронира Зверев и взе рекордна осма титла в Рим


Рафаел Надал завоюва за рекорден осми път Мастърс шампионата на червени кортове в Рим. В извънреден край лидерът в схемата се наложи с 6-1, 1-6, 6-3 над шампионата от предходната година Александър Зверев от Германия. Двубоят сред двамата предложи страховит тенис и доста обрати, като в последна сметка опитът и голямата класа на испанеца се оказаха решаващи за крайния излаз. С триумфа си Матадора резервира съвършения си актив против този противник, като към този момент има пет следващи победи над германеца. Освен това Надал завоюва своята 31-ва Мастърс купа в кариерата, а също по този начин от на следващия ден ще се завърне още веднъж на първото място в международната класация.

Първите два сета във финала минаха с разменена доминация от страна на двамата тенисисти. Срещата стартира по отличен метод за младия Зверев, който осъществя пробив още в откриващия гейм. Това обаче по никакъв метод не тормози Рафа, който завоюва идващите два гейма, без да даде даже точка на своя противник. Наказателната акция на испанеца продължи до края на сета, в който Зверев по този начин и не съумя да завоюва повече гейм.

Ролите тотално се размениха във втората част, която мина напълно под превъзходството на първенеца от предходната година. 21-годишният немец поведе бързо с 5-0 и безпроблемно затвори сета при 6-1 в своя изгода.

Вторият подложен в схемата продължи да играе въодушевено и това му оказа помощ да пробие своя противник в откриващия гейм на третия сет. След това Зверев показва темперамент и затвърди преднината си за 2-0. Последва гейм на нула за Надал, след което първенецът също не позволи пробив за 3-1. Малко по-късно срещата бе прекъсната краткотрайно, защото над Рим заваля дъжд. След подновяването на играта Рафа, въпреки и мъчно, завоюва подаването си и понижи до 2-3. За страдание в този миг над Централния корт заваля още веднъж и срещата отново бе прекратена.

След повече от 30-минутна пауза финалът бе възобновен, като психическото преимущество се бе преместило на страната на седемкратния първенец. Рафа бързо съумя да върне пробива, а по-късно и да завоюва сервис гейма си, с цел да поведе с 4-3. Опитният испанец продължи да натиска своя противник с мощни удари от дъното на корта, което даде резултат и Надал осъществя нов пробив за 5-3. Сервирайки за мача Матадора не позволи изненада и в последна сметка се поздрави с осмата си купа от конкуренцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР