Рафаел Надал спечели турнира по тенис от сериите Мастърс в

...
Рафаел Надал спечели турнира по тенис от сериите Мастърс в
Коментари Харесай

Рафаел Надал взе титлата в Торонто

Рафаел Надал завоюва шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Торонто, Канада с награден фонд от 5.31 милиона $. На финала испанецът победи Стефанос Циципас с 6:2, 7:6 (4) за 102 минути. Надал прекъсна серията от четири поредни победи на 20-годишния грък против тенисисти от топ 10 в класацията на АТП.

Лидерът в международната класация два пъти завоюва подаването на своя съперник в първия сет и поведе в резултата след 6:2. Във втората част Рафаел Надал и Стефанос Циципас размениха по един пробив, с цел да се стигне до съдбоносен тайбрек. В него испанецът поведе с 5:3 и победи в дуела при втората си опция.

Рафаел Надал не беше печелил шампионата в Торонто от 2013 година, където победи за общо четвърти път в своята кариера.

Намиращият се на 27-мо място в международната класация Циципас, който чества своя рожден ден на 12 август, завоюва в поредни мачове против Кевин Андерсън, Александър Зверев, Новак Джокович и Доминик Тийм.

" Това е превъзходен метод да стартира сезона на твърда настилка. Ако някой ми беше споделил, че ще печеля финала в Торонто, нямаше да му допускам. Титлата тук е извънредно значима, в действителност съм доста благополучен ", съобщи Рафаел Надал след мача за трофея в Торонто. Испанецът завоюва общо 33-та купа в шампионатите " Мастърс 1000 ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР